• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda al Palau Robert l’exposició “Catalunya MOTO. Indústria, societat, competició i tecnologia”
El president i les autoritats amb els pilots i expilots que han assistit a la inauguració. Foto: Rubén Moreno
El president i les autoritats amb els pilots i expilots que han assistit a la inauguració. Foto: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que “quan ens fem propòsits grans i tothom fa pinya” entorn d’aquests, Catalunya és “un país capaç de sortir-se’n i de ser model i referent a tot el món”. I ha destacat que això no és fruit de la casualitat, sinó que és possible gràcies a “la mentalitat, l’esforç i la voluntat de fer les coses d'una manera determinada i de creure en allò que estàs fent”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge durant l’acte d’inauguració de l’exposició “Catalunya MOTO. Indústria, societat, competició i tecnologia”, la primera gran mostra sobre la moto i el motociclisme catalans que a partir d’avui es pot visitar al Palau Robert de Barcelona.
 
L’exposició, impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, vol retre homenatge a totes les persones que en el passat i en el present han fet possible que Catalunya esdevingui una referència mundial del sector, i també vol projectar una mirada il·lusionada al futur.
 
Després de visitar la mostra, que repassa més de cent anys d’història del motor a casa nostra, el president ha destacat que segurament “en cap altre lloc del món amb les característiques demogràfiques i geogràfiques del nostre país, es podria fer una exposició com aquesta”. I ha lloat que un país petit com Catalunya hagi estat capaç de ser durant 40 anys a dalt de tot en l’àmbit del motociclisme i encara hi sigui ara. “Això no és per casualitat”, ha reblat, i ha afegit que aquesta mostra serveix per “carregar bateries i creure en el que som capaços de fer”.
 
“De tant en tant, a Catalunya ens fa falta guanyar una mica de confiança i autoestima. Ens costa molt vendre’ns a nosaltres mateixos. I per això hem de tenir la consciència que som capaços de fer coses grans, amb continuïtat en el temps, i que poden acabar sent un cert referent a tot el món”, ha subratllat durant el seu parlament.
 
L’exposició que avui s’ha inaugurat s’estructura en quatre àmbits temàtics: Indústria, Societat, Competició, i Tecnologia. El cap de l’Executiu ha volgut destacar l’important paper que ha jugat i juga Catalunya en tots aquests sectors i ha assenyalat que la combinació d’indústria, formació, ofici i exportació “és la que pot donar la clau d’èxit a la indústria i l’economia en general de cara als propers anys”.
 
En el camp de la competició, el president ha subratllat els anys de treball i sacrifici que s’han fet en el sector de la moto per poder arribar al nivell d’excel·lència actual. “Si en aquest país no hi hagués hagut els clubs, la indústria, els professionals, la vocació esportiva, el compromís i l’afició per la moto, seria impossible que un país de 7,5 milions de persones fos el primer del món des del punt de vista de pilots”, ha destacat.  
 
A l'exposició també hi han assistit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el comissari de l’exposició, Max Llamazares, i els membres del Consell Assessor de la mostra: RAAC, Museu de la Moto, Solo-Moto, Monlau Competició, Federació Catalana de Motociclisme, ACCIO, Clúster de la Moto i Circuit de Catalunya. També hi han estat presents diversos pilots i expilots com ara Pol Espargaró, Toni Elias, Maverick Vinyales, Toni Bou, Sito Pons o Ángel Nieto.
 
En aquest projecte també hi han col·laborat DORNA, J.Juan, Monlau Competició, Montesa-Honda, Museu de la Moto, RAAC, Rieju, Shad i Solo Moto.
 

2  

Imatges

 Inauguració de la mostra

Inauguració de la mostra 829

El president Mas conversa amb el pilot Toni Bou

El president Mas conversa amb el pilot Toni Bou 1246