• Els dos mandataris s’han reunit aquest migdia al Palau de la Generalitat
El president Mas saluda el ministre-president de Flandes
El president Mas saluda el ministre-president de Flandes
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, han mantingut una reunió aquest migdia al Palau de la Generalitat, durant la qual han reafirmat la seva voluntat d’estrènyer els llaços de cooperació entre tots dos territoris. A la trobada també hi han assistit el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i el representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj. Per part del Govern de Flandes també hi ha estat present el seu delegat a Madrid, André Hebbelinck.
 
Artur Mas i Geert Bourgeois també han coincidit en destacar la necessitat de projectar internacionalment les seves economies, així com de promoure el creixement i l’ocupació a la Unió Europea i la zona euro, per la qual cosa han apostat perquè es creï a la UE un entorn reglamentari més favorable.
 
El ministre-president de Flandes ha volgut destacar també la “determinació i el compromís del poble català per debatre sobre el seu futur”, i ha afegit que “inspira confiança saber que Catalunya vehicula les seves actuacions per aconseguir els seus objectius per la via democràtica i legal”.
 
Les relacions entre els governs de Catalunya i de Flandes s’emmarquen en l’acord de cooperació que van signar l’any 2008, del qual se’n deriven plans de treball bianuals entre tots dos territoris i una estreta cooperació en els àmbits cultural, d’obra pública, econòmic, comercial i científic. Prèviament a aquest acord, l’any 1992, Flandes i Catalunya van signar una Declaració d’Intencions de cooperació mútua.
 
El mes de febrer del 2013, el president Mas va mantenir una trobada amb el predecessor del ministre-president Bourgeois, Kris Peeters, que va tenir lloc també al Palau de la Generalitat i durant la qual els dos mandataris van destacar la seva voluntat de sumar esforços per projectar-se internacionalment.
 
 
S’adjunta la declaració conjunta dels governs de Catalunya i Flandes sobre la trobada.
 

1  

Imatges

Fotografia: El president Mas saluda el ministre-president de Flandes

Fotografia: El president Mas saluda el ministre-president de Flandes 968

1  

Fitxers adjunts

Declaració comuna

Declaració comuna
PDF | 175