• El conseller de la Presidència ha remarcat que el govern espanyol pren decisions que “vulneren, atempten i fan impracticables” moltes de les competències de la Generalitat i que “directament incompleixen sentencies del TC”

 

  • Homs remarca, en una interpel·lació al ple del Parlament, la importància de “donar resposta a les necessitats dels conciutadans, del conjunt del país”
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha posat de manifest el compromís del Govern amb la construcció d’unes estructures d’estat amb “legitimitat democràtica i legal”.  En aquest sentit, ha remarcat l’acord de legislatura que “dóna legitimitat al que està fent en aquests moments el Govern, que és l’acord traduït en el pla de Govern”.
 
Ho ha defensat durant una interpel·lació en el ple del Parlament on ha posat de manifest “fins a quin punt des del govern espanyol prenen decisions que vulneren, atempten i fan impracticables moltes de les competències assignades a la Generalitat de Catalunya”. Homs també ha volgut reafirmar “fins a quin punt la contínua activitat legislativa vulnera sistemàticament l’àmbit competencial de la Generalitat” i ha explicat que, en aquest sentit, “en els últims gairebé 4 anys de govern a Madrid, hi ha 13 sentències del Tribunal Constitucional que, de manera clara, manifesta i reiterada, no s’estan complint”.
 
En resposta a això, el conseller explica que “el més greu, és l’afectació que té això en el funcionament i capacitat de donar resposta a les necessitats dels conciutadans, del conjunt del país”. “Aquest és el problema de fons que nosaltres volem abordar” ha reblat.
 
Finalment, el conseller ha criticat la “visió patrimonial” del govern espanyol i ha expressat la voluntat “d’aïllar-se d’aquests plantejaments”.