• El cap de l’Executiu ha presidit aquest migdia l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones
El president Mas a l'acte del Dia Internacional de les Dones
El president Artur Mas durant l'acte
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que Catalunya viu “una època de canvis molt importants, no només a nivell polític, sinó amb moltes dimensions” que “obre grans oportunitats”. Per això, ha demanat “aprofitar aquest canvi profund que s’està produint a les estructures de la nostra societat per aconseguir la plena equitat entre homes i dones”
 
En el decurs de l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que s’ha celebrat aquest migdia al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha afirmat que hi ha hagut un “progrés immens en els darrers cent anys” pel que fa a la igualtat de gènere, la igualtat de drets, o la igualtat legal, però ha reconegut que, per exemple, en l’àmbit de l’empresa privada la presència de les dones als consells d’administració és molt desigual respecte a la dels homes i ha afirmat que “no en podem estar satisfets amb els ulls del present”.
 
Tot i així, s’ha mostrat confiat que l’aprovació de la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, que ha iniciat el seu procediment al Parlament, servirà per “ajudar a millorar les coses”“obrir el camí a l’equitat de gènere” .
 
En presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i les responsables de les associacions de dones d’arreu del territori català, i dones representants en els diferents sectors de la societat, Artur Mas també s’ha referit al tema de la violència de gènere. Ha reconegut que “encara no s’ha acabat de trobar la manera integral de tractar el tema de manera plenament efectiva”, però ha subratllat els esforços que des de fa molt de temps s’estan fet per lluitar-hi en contra.
 
Durant l’acte, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, ha llegit la Declaració Institucional del 8 de Març, de 2015 i la professora del Departament de Sociologia de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB Sara Moreno, ha pronunciat una conferència amb el títol “Una oportunitat per repensar el món”.
 
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya impulsen la campanya “Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere”. Es tracta de promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa i protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.
 
Nota: S'adjunta la Declaració institucional del 8 de març de 2015 que s'ha llegit durant l'acte.

2  

Imatges

Fotografia del president Masfent-se una selefie amb una de les assistents a l'acte

Fotografia del president Masfent-se una selefie amb una de les assistents a l'acte 452

Fotografia del president Mas a l'acte del Dia Internacional de les Dones

Fotografia del president Mas a l'acte del Dia Internacional de les Dones 798

1  

Fitxers adjunts

Declaració Institucional del 8 de març de 2015

Declaració Institucional del 8 de març de 2015
PDF | 59