El Dia Internacional de les Dones d'enguany coincideix amb la celebració de la trobada internacional organitzat per ONU DONES amb l’objectiu de revisar els progressos assolits en la defensa i promoció dels drets humans de les dones 20 anys després de la Cimera de Beijing i incidir en la nova agenda global post-2015 que s’acordarà en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni.
onu dones
Infografia ONU DONES
Una delegació formada per organitzacions de dones de Catalunya, l’Institut Català de els Dones i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament assisteixen a la 59è sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, que té lloc a partir del 9 de març a la seu central de Nacions Unides, a Nova York.
Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament se suma a la campanya de Beijing+20 d'ONU DONES, amb qui s’ha coordinat per disposar dels materials de campanya en català.*  
Segons les Nacions Unides, el Dia Internacional de la Dona permet reflexionar sobre els  avenços aconseguits, demanar més canvis i recordar la valentia i la determinación de moltes dones que han tingut un paper rellevant en la historia dels seus països i de la Humanitat en general.
Enguany el lema és «Apoderant a les Dones, Apoderant a la Humanitat: Imagína-ho!» i recrea un món on totes les dones i les nenes tenen dret a prendre les seves pròpies decisions, com ara tenir accés a l’educació, desenvolupar-se personal i professionalment  i viure en sense violència ni cap tipus de discriminació. També destaca la Declaració de Beijing, firmada per 189 governs fa 20 anys per materialitzar els drets humans de les dones. En aquestes dues dècades, tot i els avenços, encara persisteixen moltes desigualtats estructurals i moltes discriminacions.
Una delegació formada per organitzacions de dones de Catalunya,l’Institut Català de les Dones i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament assisteixen a la 59è sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, que té lloc a partir del 9 de març a la seu central de Nacions Unides, a Nova York. L’objectiu és revisar els progressos assolits en la defensa i promoció dels drets humans de les dones 20 anys després de la Cimera de Beijing i incidir en la nova agenda global que s’acordarà en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Catalunya participa en diferents debats internacionals, en tant que membre de la comunitat internacional i actor que promou la defensa dels drets humans, dels drets humans de les dones, i dels processos de governança democràtics i pacífics.
L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupa se suma a la campanya d’ONU DONES, amb la qual s’ha coordinat per disposar dels materials en català i que adjuntem per a la seva divulgació.* Cliqueu aquí per accedir a la infografia de la campanya.
*Les condicions d’ús d’aquest material estableixen que:
(1)  Cal incloure en tots els casos la font de la imatge (UN Women i/o #Beijing20); ja sigui amb enllaç, @menció o #hashtag.
(2)  Està prohibit alterar les imatges, incloent el logo;
(3)  Està prohibit utilitzar les imatges i els arxius per qualsevol altre ús que no sigui la difusió de la campanya de #Beijing20;
(4)  Està prohibit utilitzar les imatges amb ànim de lucre.