• El conseller de la Presidència reclama “plantejaments clars per part de tothom i no només l’apel·lació a l’acord”
  • “La guerra i la revolució alhora no les podem fer perquè llavors ho perdrem tot”
El conseller Homs al Born Centre Cultural
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat avui que “la clau està en entendre si el 27S està en joc la independència de Catalunya o una altra cosa, i ser-ne conseqüent ”. El conseller de la Presidència ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció a la conferència 'Joanot Martorell i l’eròtica del poder' que s’emmarca dins el cicle de conferències Born Centre Cultural.
El portaveu del Govern ha recordat que “aquesta perspectiva no la té tothom, els no independentistes no la tenen, és la seva manera de diluir la independència”. Per aquest motiu, el conseller Homs ha demanat “plantejaments clars per part de tothom i no només l’apel·lació a l’acord” “La guerra i la revolució alhora no les podem fer perquè llavors ho perdrem tot”, ha conclòs.
El conseller de la Presidència ha reflexionat sobre el procés polític català i ha recordat que es tracta “d’una concatenació de moments decisius” i que és “una qüestió de ritme”. “A més predisposició a un cost alt, menys temps; a menys predisposició al risc, més temps”, ha comentat el conseller Homs tot precisant que “la independència low cost no existeix”.
Segons el portaveu del Govern, Catalunya “necessita trobar espais on puguem excel·lir i on no podem perdre”. “Si intentem combatre els poders de l’estat amb les seves eines no guanyarem”, ha reblat el conseller de la Presidència.
En el marc de la conferència, el conseller de la Presidència ha reflexionat sobre el “cercle virtuós” del poder: “La llibertat requereix tenir poder, sense aquest poder no hi haurà independència i sense la independència no tindrem la llibertat”.