• El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i el viceministre de Relacions Internacionals del Quebec, Jean-Stéphane Bernard, renoven la cooperació
  • Ambdós governs s’han congratulat de les reunions d’alt nivell que s’han mantingut al llarg del bienni 2012-2014
  • La IX Reunió del Comitè Mixt Catalunya-Quebec a Barcelona l’any 2017

El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i el viceministre de Relacions Internacionals del Quebec, Jean-Stéphane Bernard, han presidit la vuitena reunió del Comitè Mixt Quebec-Catalunya. Els representants d’ambdós governs han signat l’acta com a prova de la renovació de l’acord de cooperació que els dos països van signar l’any 1996 per ordenar i fomentar les seves relacions en diversos àmbits.


Les dues parts han presentat el seu respectiu balanç del bienni passat tot destacant que els canvis que han marcat el panorama polític i quebequès no han impedit que les dues administracions hagin mantingut una bona cooperació durant el període 2012-2014. Els responsables polítics s’han congratulat de les reunions d’alt nivell que s’han mantingut entre ambdós governs al llarg del període assenyalat.


Així mateix, ambdues parts han reafirmat llur interès a mantenir la cooperació en els sectors o àrees prioritàries que responen a les preocupacions o als reptes de les societats catalana i quebequesa. En termes de cooperació institucional, han acordat promoure l'intercanvi d'experiències i coneixements, amb especial atenció a la consolidació de les relacions entre els organismes i les administracions públiques.
Els caps d’ambdues delegacions han reconegut la vitalitat dels intercanvis en els camps de la cultura, la recerca i la innovació, i l'educació i la formació. Per aquest motiu, han acordat establir aquest sectors com a  prioritaris pel bienni 2015-2017 i  donar un impuls especial al desenvolupament econòmic.


Finalment, s’ha acordat que la novena Reunió del Comitè Mix de Cooperació Catalunya-Quebec s’organitzarà a Barcelona l’any 2017.


Finalitzada la reunió del Comitè Mixt Quebec-Catalunya, el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, es desplaça ara a Washington per participar, dilluns 16 de març, a la conferència The Political Future of Catalonia and the Role of Public Diplomacy, organitzada conjuntament per Diplocat i l’Institute for Public Diplomacy & Global Communication de la George Washington University. En aquest seminari també hi intervindran, entre d’altres, el professor adjunt de Relacions Internacionals a la Johns Hopkins University, Francesc Vendrell, l’antic ambaixador de Mèxic als Estats Units, Arturo Sarukhan, el secretari general de Diplocat, Albert Royo, i el director de l’Institute for Public Diplomacy & Global Communication, Sean Aday. L’acte tindrà lloc a la Lindner Commons of the Elliott School of International Affairs.

2  

Imatges

El secretari Roger Albinyana, i el viceministre de Relacions Internacionals del Quebec, Jean-Stéphane Bernard

El secretari Roger Albinyana, i el viceministre de Relacions Internacionals del Quebec, Jean-Stéphane Bernard 71

Les delegacions catalana i quebequesa

Les delegacions catalana i quebequesa 66