• El conseller de la Presidència ha remarcat, en la sessió de control del Parlament de Catalunya, la importància de l’esport català i "el lideratge" de Catalunya en acció exterior
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha expressat el seu convenciment amb la feina feta amb l’esport català i ha recordat al Govern espanyol que “convindria” que “a part de venir a fer-se fotos, també contribuís” econòmicament “com hem fet la resta d’administracions públiques”. Ho ha destacat Homs en referència als Jocs Mediterranis Tarragona 2017, que aquest dilluns passat, constituïa el Comitè d’Honor d’aquesta competició poliesportiva que se celebrarà els mesos de juny i juliol de 2017. 
 
Ho ha explicat durant la sessió de control al Govern, al Parlament de Catalunya, on el conseller també ha criticat altres greuges per part del Govern espanyol, com la llicència única en matèria esportiva o l’augment de l’IVA cultural que perjudiquen “al món federatiu” i “la situació que viu aquest sector”, destaca Homs.
 
Durant la seva intervenció, Homs ha posat de manifest que des del Govern se seguirà treballant per l’esport català amb accions com “el Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius, l'actualització del cens d'equipaments esportius i amb l'impuls de diversos plans estratègics”. També ha destacat l’impuls d’aquestes mesures en els àmbits de “l'esport escolar, l'esport universitari, els esports d’hivern o altres com la promoció de l'activitat física”. Segons el portaveu, aquesta feina anirà acompanyada de la possibilitat “d'incrementar els ajuts i les subvencions del Consell Català de l'Esport”.
 
 
 
Compromís del Govern amb l’acció exterior
 
Durant la sessió de control al Parlament, Homs, també ha remarcat la feina feta en matèria de política exterior i ha explicat que, en aquest sentit, el Govern “continuarà fent allò que és voluntat majoritària d’aquest Parlament, que és l’expressió del poble de Catalunya”. D’aquesta manera, ha remarcat “la feina feta” en promoció de l’economia, cultura, valors i realitat institucional catalana que “transmetem arreu a través de la nostra acció exterior”.
 
Homs també ha reiterat “la presència continuada en els mitjans de més repercussió a nivell internacional on es fa ressò del què passa a Catalunya”. El conseller, ha volgut reafirmar així el grau de projecció exterior “a través del que fan les institucions que representen el nostre país arreu del món”.