• Ha enviat una carta al president de la República, en la qual li fa notar que pot comptar amb el poble de Catalunya i amb el seu Govern “per mantenir-vos ferms a favor de les llibertats i la democràcia”
El ple del Parlament ha fet un minut de silenci a l'hemicicle
Minut de silenci a l'hemicicle del Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha condemnat l’atemptat de Tunísia i ha expressat el seu condol per les víctimes, entre les quals es troben dos ciutadans catalans. El cap de l’Executiu ha participat aquest migdia en el minut de silenci que s’ha fet al Parlament de Catalunya.
 
Artur Mas ha enviat una carta al president de la República de Tunísia, Béji Caïd Essebsi, en la qual li transmet el seu condol i el del Govern i el poble de Catalunya i afirma que, “en aquests moments dolorosos per al país, podeu comptar amb el poble de Catalunya, i amb el seu Govern, per  mantenir-vos ferms a favor de les llibertats i de la democràcia”.
 
El cap del Govern posa el poble de Tunísia com a exemple de “coratge i compromís” amb els valors de democràcia i llibertat, “convertint-se així en el primer país àrab d'alçar-se contra la injustícia”. I es mostra convençut que en “aquests difícils moments, el poble i els seus polítics sabran mantenir-se ferms també contra l’amenaça terrorista que assola altres països de la regió”.
 
En aquesta mateixa línia, el president també fa notar que els atemptats “es donen en un moment important de consolidació democràtica” després de les eleccions del 2014, culminació de la revolució democràtica iniciada el 2011.