El Govern i l’Ajuntament de Barcelona han fet aquest migdia un minut de silenci en record a les víctimes de l’accident aeri de França, encapçalats pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
 
A banda dels consellers i membres del Govern i dels representants municipals, desenes de ciutadans han participat en la concentració silenciosa que s’ha fet a les 12 del migdia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat, en record a les víctimes de l’accident aeri a França i com a mostra de solidaritat als seus familiars. Les concentracions s'han repetit davant d'institucions i organismes oficials de tot el territori català.
 
Des d'aquesta mitjanit i fins divendres, les banderes del Palau, de la resta d'edificis i dependències de la Generalitat i de totes les corporacions públiques del país onegen a mig pal per manifestar el dol i acompanyar les famílies de les víctimes. Durant aquests tres dies de dol oficial s'ha suspès la celebració de recepcions i actes oficials.