• En una entrevista a Olot Televisió, el cap de l’Executiu ha subratllat que en les eleccions del 24 de maig “es decideix també quines forces tenim des del món local per fer front al procés polític de Catalunya”
  • Artur Mas ha reiterat la seva crida a sumar esforços i ha fet notar que en el preacord sobre el full de ruta per després del 27S “no hi és tothom que hi hauria de ser i, per tant, la porta està oberta”  
El president Mas, amb Albert Brosa, en un moment de l'entrevista (Foto: Olot TV)
El president Mas, amb Albert Brosa, en un moment de l'entrevista (Foto: Olot TV)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquesta nit, en una entrevista a Olot Televisió, de la tendència d’algunes formacions polítiques a situar el debat polític català en el marc de les ideologies clàssiques dreta-esquerra. “Si ens pensem que aquest és un debat entre ideologies clàssiques, l’esquerra per aquí, la dreta per allà, ens despistarem de l’objectiu principal”, ha assegurat. “No tot es pot resoldre alhora, i sense cost”, ha reblat.
              
El cap de l’Executiu ha fet notar que, de seguir per aquest camí, “no sé quin Govern tindrem a Catalunya, però el que sí sé és que tindrem els pocs instruments i els pocs recursos que tenim en aquest moment per tirar endavant” i, per tant, “seguirem tenint el mateix patiment i les mateixes mancances”.
 
Per aquest motiu, Artur Mas ha insistit que el repte és “com ens dotem dels millors instruments de cara al futur”. El president ha remarcat que davant la crisi econòmica, “molt dura i amb conseqüències socials”, els països “ben dotats d’instruments, de recursos, de capacitat de decisió i d’una bona mentalitat són capaços de superar molt més ràpidament aquesta recessió”, mentre que “a nosaltres ens està costant molt més”. “Catalunya té encara avui una evident falta de capacitat de decisió pròpia i de poder polític i de recursos i això ens fa anar malament en moments difícils i ens resta possibilitats en els moments millors, com ara”, ha afegit.
 
Durant l’entrevista, enregistrada ahir i conduïda pel periodista Albert Brosa dintre del programa “Pros i contres”, el cap del Govern s’ha referit a les pròximes eleccions municipals, en les quals ha dit que, a més de com es dirigiran els pobles i ciutats, “està en joc també si el procés que està seguint el país té més ajuntaments a favor, indiferents o en contra”. El 24 de maig “es decideix quines forces tenim des del món local per fer front a aquest procés polític de Catalunya”, ha remarcat.
 
El president Mas ha reiterat la seva crida a sumar el màxim de forces possibles en aquest procés i ha remarcat la importància de “no cometre errors d’aquí al 27S”. Ha recordat que ja s’ha arribat a un preacord sobre el full de ruta a seguir després d’aquestes eleccions i ha fet notar que “no hi és tothom que hi hauria de ser i, per tant, la portà està oberta”.
 
En els moments finals de l’entrevista i preguntat sobre què se’n portarà des del punt de vista personal de tot aquest procés, el president ha respost que el que li agradaria és portar-se el “sentiment del deure complert; el respecte de la gent, almenys d’una part significativa de la població catalana; l’idea d’un país que se sap fer respectar i que ha recuperat plenament la seva dignitat; la seguretat d’un país que creu en el seu futur i que sap com enfocar-lo, un país que ha recuperat el caràcter i que és capaç de plantar cara d’una manera correcta, cívica, civilitzada i pacífica”.
 
Artur Mas ha afegit que també li agradaria portar-se sobretot “un bon record d’una etapa excepcional, la que estem vivint”, així com “la sensació que els partits polítics són capaços, en els moments claus on ens ho juguem tot col·lectivament, d’actuar d’una manera no diré interessada, però sí que sàpiguen destriar què és el que ens juguem de veritat d’allò que en el fons acaba sent relativament secundari, quan et jugues quelcom molt important”.
 

1  

Imatges

Entrevista

Entrevista 3168