• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit l’entrega del premi Català de l’Any 2014, que ha recaigut en la religiosa Sor Lucía Caram
El president entrega el premi a Sor Lucía Caram
El president entrega el premi a Sor Lucía Caram
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre en la gala d’entrega del premi Català de l’Any 2014 que “una societat formada per persones que no busquen excuses per no fer res, sinó raons per actuar, és una societat viva”, i que Catalunya, en aquest sentit, és un clar exemple de “societat molt viva”.
 
Poc abans de lliurar la 15a edició del guardó, que entrega anualment El Periódico de Catalunya, el president ha volgut destacar que precisament els tres finalistes d’enguany, la religiosa Sor Lucía Caram, el periodista Jordi Évole i el doctor Eduard Gratacós, són un clar exemple de “persones que no busquen excuses per no actuar, sinó que busquen raons per actuar”, i ha desitjat que aquesta actitud “filtri a tota la societat catalana”.
 
El cap del Govern ha remarcat que els candidats d’aquesta edició reflecteixen molt bé “la Catalunya d’avui, una Catalunya molt barrejada, diversa i heterogènia”, tot i que “bastant homogènia des del punt de visita de les seves aspiracions, de la defensa de la seva identitat, cultura i llengua”. En aquesta línia, ha fet referència als orígens de Sor Lucía, nascuda a l’Argentina i que forma part del corrent de persones que 15-25 anys enrere van arribar a Catalunya des de diverses parts del món; i també el cas d’Évole, nascut a la nostra terra, però de pares procedents de la resta de l’Estat espanyol, a l’igual que una gran part de la població catalana.
 
“Una societat tan diversament barrejada en els seus orígens, i tan positivament cohesionada en la seva existència, és sempre una societat viva, que està oberta a poder filtrar corrents, idees i cultures que vénen de fora. I sempre és una societat molt més preparada per poder per front als reptes d’avui”, ha reblat.
 
La intervenció del president Mas ha estat just abans de l’entrega del Premi Català de l’Any 2014, que, per votació popular, ha recaigut en la religiosa Sor Lucía Caram, monja dominicana del Convent de Santa Clara de Manresa, que compagina la seva vida claustral amb l’activitat social a favor de les persones més vulnerables.
 
El cap del Govern ha definit els tres candidats com a “persones lluitadores, amb talent i amb caràcter”, malgrat la diversitat dels mons on es mouen. De Sor Lucía ha ressaltat la seva lluita diària en “l’acció solidària, que passa per fer coses en positiu, ajudar i bolcar-se als altres”. D’Évole ha subratllat “la seva contribució perquè tinguem una societat crítica i, per tant, també preparada per defensar-se millor ella mateixa i ser democràticament més madura i de més qualitat”. I el doctor Gratacós l’ha posat com a “exemple de l’excel·lència de la nostra recerca en l’àmbit mèdic i de la nostra pràctica sanitària i quirúrgica”.
 
Durant la gala també s’han lliurat els premis a la Millor Iniciativa Empresarial, que aquest any ha reconegut l’empresa Hewlet-Packard, i el Premi Mercè Conesa a la Millor Iniciativa Solidària, que ha rebut Aliança contra la pobresa energètica.
 
A més del president Mas, també han assistit a l’acte els consellers de la Presidència, Francesc Homs; de Salut, Boi Ruiz; d’Interior, Ramon Espadaler, i de Benestar Social i Família, Neus Munté; així com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre d’altres personalitats.

3  

Imatges

Fotografia de família

Fotografia de família 492

El president felicita a Sor Lucía Caram

El president felicita a Sor Lucía Caram 347

El president entrega el premi a Sor Lucía

El president entrega el premi a Sor Lucía 287