• El secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Joan Mateo, ha valorat d’aquesta manera la proposta en abandonar la reunió de la Conferència d’Educació
 
  • Pel departament el decret pedagògicament és contrari a l’enfoc competencial
 
El Departament d'Ensenyament considera que el contingut de la revàlida proposada pel Ministeri d’Educació és “invasiu, controlador i centralitzador”. Així ho ha definit el secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Joan Mateo, que ha assistit a l’inici de la Conferència d’Educació entre el ministre i els representants d’Ensenyament de les diferents comunitats autònomes. Joan Mateo, així com els consellers de País Basc, Andalusia, Astúries i Canàries han abandonat la reunió en senyal de protesta per la negativa del ministre a posposar el decret.
 
Joan Mateo ha declarat que el decret envaeix competències i “està orientat única i exclusivament al control del currículum, en cap cas es preocupa d’utilitzar la informació de cara a la gestió de la millora de l'activitat educativa, que és pel que se suposa que ha de servir aquest decret". La revàlida proposada, ha afegit, no té en compte les particularitats dels diferents territoris on s’aplicarà, i ha denunciat que Catalunya no ha pogut participar en la gestió i disseny de la normativa. A més, per Ensenyament el decret pedagògicament és contrari a l’enfoc competencial.
 
En el mateix sentit, ha destacat que el contingut "planteja uns procediments per avaluar els alumnes que clarament deixa a totes les comunitats en una situació d'intervenció clara respecte del que són les seves competències". Mateo ha ressaltat que el ministeri demostra “una manca absoluta de sensibilitat davant els representants de la meitat de la població escolar, que només demanaven diàleg".
 
 
 
 
21 d’abril de 2015