• El conseller de Territori i Sostenibilitat exigeix a l’Estat que passi a l’acció i executi d’una vegada les obres pactades a Rodalies, el desdoblament de la R3 i la llançadora a l’aeroport del Prat
  • Vila lamenta les polítiques comercials “arbitràries” de Renfe per un acte polític a Tarragona i recorda que, en canvi, com a alcalde de Figueres va ser denunciat per l’Estat per haver llogat un tren per la Diada
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reclamat avui al Ministeri de Foment “menys anuncis i més fets” en la millora del sistema de Rodalies a Catalunya, després que avui s’hagi anunciat que l’Estat destinarà 400 MEUR en inversions en aquest servei de transport. Vila també recorda a Foment els altres projectes ferroviaris pendents que té amb Catalunya, com la llançadora a l’aeroport del Prat, el projecte de desdoblament de l’R3 o els accessos al Port de Barcelona.
 
Santi Vila assegura que “estem en la legislatura dels fets, i no dels anuncis, que ja se n’han fet molts” i exigeix a Foment que “passi a l’acció per complir i  executar obres”. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha denunciat que el sistema de rodalies ha estat el gran oblidat per l’Estat, “especialment a Catalunya”, i que això ha anat “en benefici d’altres inversions en infraestructures, moltes vegades molt poc raonables i que no tenen correspondència des del punt de vista dels usuaris”.
 
És per això que Vila, davant del nou anunci de Foment, manté que “només podem reclamar que es deixin els anuncis de banda i es passi a l’acció i que es treballi; que s’engeguin les obres de la llançadora a l’aeroport del Prat, tal com es van dir que es faria; que es licitin els projectes de desdoblament de la R3; i que es facin les obres pactades per remuntar el sistema de rodalies a l’àrea de Barcelona”.
 
Els trens de la Diada
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat ha lamentat també l’arbitrarietat de la política comercial de Renfe després que hagi transcendit que s’havien aplicat descomptes de grup del 50% en el preu dels bitllets per poder assistir a un acte polític a Tarragona l’11 de setembre de l’any passat. Santi Vila ha volgut recordar que quan era alcalde de Figueres el Govern espanyol el va  denunciar per haver llogat un tren entre Figueres i Barcelona durant la Diada de l’any 2012. “Està clar que hi ha un punt d’arbitrarietat en aquesta política comercial de Renfe que denota un biaix ideològic del directiu que ha pres aquesta decisió”, ha dit Vila. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat “que aquesta actitud retrata una manera de fer que és impròpia d’una societat avançada, moderna, que respecta al ciutadà i que és molt rigorosa amb els diners que són de tots”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43