• El Consell manifesta “un rebuig rotund als atacs del Govern espanyol envers el model d’escola catalana”
Consell Social de la Llengua Catalana
La Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana, a proposta del Departament de Cultura, ha emès avui una declaració sobre les continuades decisions d’organismes de l’Estat i de la judicatura que envaeixen les competències de la Generalitat sobre el model lingüístic i educatiu i que pretenen modificar-lo amb la finalitat de reduir-hi la presència del català i augmentar-hi la del castellà.
 
En la declaració acordada avui, el Consell manifesta “un rebuig rotund als atacs del Govern espanyol envers el model d’escola catalana” i fa pal·lesa “la necessitat de continuar fent conèixer la regressió jurídica i l’atac contra el reconeixement i la protecció de la llengua catalana, que s’impulsen des de diverses instàncies a l’Estat espanyol”.
 
El Consell Social de la Llengua Catalana és l’òrgan d'assessorament, consulta i participació social en la política lingüística de la Generalitat de Catalunya. El Consell està integrat per representants del Govern de la Generalitat, del món acadèmic i educatiu, dels mitjans de comunicació, de l’àmbit jurídic i judicial, i de les organitzacions sindicals i de consumidors.
 
El manifest s’ha consensuat després que el passat 5 de maig el Ministeri d’Educació espanyol va anunciar que ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres educatius catalans. L'objectiu del recurs és promoure l’elecció del castellà com a llengua vehicular a l’escola i materialitza una nova ofensiva contra el sistema de conjunció lingüística català, avalat pel Consell d'Europa com un model d'èxit pel que fa a rendiment educatiu i cohesió social. El recurs presentat s’afegeix a tots els greuges que l’Estat espanyol ha acumulat contra la llengua catalana en els darrers anys i que es poden consultar a l’informe Greuges contra la llengua catalana 2010-2013.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Declaració de la Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana

Declaració de la Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana
PDF | 37