• L’acord, signat avui pels consellers de Cultura, Ferran Mascarell, i de Justícia, Germà Gordò, incidirà en la pràctica laboral de més de 25.000 professionals
Foto de la signatura

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el de Justícia, Germà Gordó, han renovat avui l’acord marc amb els principals col·legis professionals del món del dret per donar continuïtat a l’impuls l’ús del català als àmbits jurídic i judicial. L’acord fixa que les parts signants facilitaran les eines per aconseguir la capacitació en llengua catalana i llenguatge jurídic dels professionals col·legiats; facilitar i ampliar la disponibilitat de recursos en català per a actuacions professionals (normativa, formularis, terminologia); promoure i difondre els drets lingüístic dels ciutadans en relació amb l’àmbit jurídic i estendre l’ús del català en l’activitat professionals.

L’acord incidirà en la pràctica laboral de més de 25.000 professionals: 20.000 professionals de l’advocacia; 1.000 procuradors, 440 notaris; 160 registradors i prop de 4.000 graduats socials.
 
A l’acte de signatura hi han participat el president del Consell de l’Advocacia de Catalunya, Abel Pié; el president del Consell dels Il·lustres Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López Chocarro; el president de l’il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé; el degà dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya, Luís A. Suárez, i la presidenta en funcions de l’Il·lustre Consell de Col·legis de Graduats Socials, Anna Maria Asamà Esteve.
 
Els acords facilitaran informació, formació i eines lingüístiques als professionals d'aquests sectors, que també tindran a la seva disposició manuals de bones pràctiques i materials de sensibilització. Les accions volen garantir els drets lingüístics dels ciutadans i incrementar l'ús del català al món jurídic i judicial.
 
D’entre les accions previstes per l’acord, destaca l’impuls de diverses activitats emmarcades en la campanya “En català, també és de llei” amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la ciutadania perquè usi el català en les seves relacions amb el món de la Justícia, i sensibilitzar els professionals del sector perquè facin servir el català com la llengua habitual emprada tant en jutjats com en registres públics, notaries, despatxos d’advocats o consultes de graduats socials, entre d’altres entorns.
Al llarg de 2014 i en el marc dels acords entre la Generalitat i les institucions representatives dels col·lectius professionals de l’àmbit jurídic, s’han dut a terme activitats formatives en què han participat més de 400 professionals col·legiats  i prop de 1.000 empleats de l’Administració de justícia. 

2  

Fitxers adjunts

Foto  de l'acte 1

Foto de l'acte 1
JPG | 830

Foto  de l'acte 2

Foto de l'acte 2
JPG | 834