• El cap de l’Executiu destaca la “lliçó de democràcia i diàleg” que els seus governs van donar al món amb les gestions relatives al referèndum d’Escòcia
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat sengles cartes al primer ministre del Regne Unit, David Cameron, i a la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, en les quals els expressa la seva felicitació i la del Govern pels resultats obtinguts en les eleccions celebrades la setmana passada.
 
El cap de l’Executiu aprofita les cartes per mostrar als dos primers ministres el seu “més profund respecte pel compromís i l’actitud” dels seus respectius governs “en totes les gestions relatives al referèndum per a la independència”, que es va celebrar el passat 18 de setembre a Escòcia. Artur Mas subratlla la “lliçó de democràcia i diàleg” que van donar al món els governs britànic i escocès.
 
En la missiva a David Cameron, Artur Mas assenyala que “ostentar responsabilitats d’alt nivell pels nostres països és un repte però també un motiu d’orgull per la confiança que els ciutadans ens han dipositat”. El president també es mostra convençut que el primer ministre “té el ferm compromís de fer front als reptes polítics, econòmics i socials actuals i futurs del Regne Unit”.
 
En la carta a la primera ministra escocesa, el cap del Govern la felicita pels “excel·lents resultats electorals” obtinguts pel Partit Nacional Escocès (SNP) i es mostra convençut que “la veu i els interessos d’Escòcia davant del Regne Unit tindran més força que mai”.