El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat avui que “posarem en consideració dels nostres serveis jurídics la llei per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial que avui han aprovat les Corts, però evidentment el més probable és que s’hagi de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional”.  Mascarell ha recordat que l’Estatut vigent, tal i com ho feia l’Estatut del 1979, estableix que les competències culturals a Catalunya són de la Generalitat. “Si trenquen aquest principi”, ha afirmat, “estan acabant definitivament amb el poc que queda del pacte del 78”.
 
En aquest sentit, ha afirmat que “no podem acceptar aquest element de base. Ni acompleixen la Constitució vigent, ni acompleixen el marc estatutari vigent. Desgavellen l’Estatut, desfan les competències de l’autogovern català, pretenen recuperar competències per la via de lleis que es carreguen les lleis pactades i aprovades per referèndum pels catalans. Pretenen menystenir les competències del Parlament de Catalunya”.
 
El conseller ha remarcat que la llei aprovada avui “ contradiu absolutament les bases de l’Estatut, contradiu les nostres competències culturals, i per tant hi posarem recurs”.