• Ambdues institucions signen un acord mitjançant el quan també es traduiran normes ISO/UNE per al món de l’empresa
El Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona han signat un conveni per fomentar l’ús del català arran del qual es portaran a terme 1.125 hores de formació en català en col·laboració amb els centres de promoció econòmica locals. L’acord tindrà especial incidència en el món de l’empresa. La Direcció General de Política Lingüística, a través del Consorci per a la Normalització Lingüística, durà a terme la formació i la Diputació de Barcelona aportarà 86.000 euros al projecte.
 
Així mateix, en el marc de l’acord, el Departament de Cultura i el TERMCAT Centre de Terminologia duran a terme la traducció de normes ISO/UNE, uns documents d’alta utilitat en l’àmbit empresarial. En aquest cas, el conveni hi destina 24.000 euros.
 
L’acord és una acció més del programa “Català i empresa. Ja estàs al dia?”, que el Departament de Cultura  impulsa per promoure el català en l’àmbit empresarial. En aquesta línia i en les darreres setmanes, s’ha renovat el web gencat.cat/llengua/empresa, que conté informació de sensibilització i recursos perquè les empreses utilitzin més el català, com el vídeo “8 raons perquè les empreses parlin català”. El Departament de Cultura també treballa en acords de col·laboració amb les principals organitzacions empresarials per fomentar la incorporació del català en els webs d’empresa, l'atenció oral, la documentació escrita i la comunicació amb el client en general.
 
Dins el mateix programa adreçat a l’empresa, el Departament de Cultura promou una línia d’ajuts a les empreses per a la incorporació del català en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals (aplicacions per a dispositius mòbils, videojocs, programari, etc.), i el Consorci per a la Normalització Lingüística ha programat activitats de formació a mida per a empreses i un pla d'atenció oral en català al comerç, adreçat especialment als establiments d'alimentació i de restauració regentats per immigrants.