• El jurat s’ha reunit avui per escollir els guardonats
  • El lliurament dels premis tindrà lloc el proper 4 de juny en un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, al Palau de la Generalitat
El jurat de la XV edició dels Premis Nacionals de Comunicació, reunit avui al Palau de la Generalitat, ha decidit atorgar els guardons d’enguany a l’humorista gràfic Toni Batllori, en la categoria de Premsa; al programa Valor afegit de TV3, en la categoria de Televisió; al periodista Xavier Graset, en la categoria de Ràdio; al periodista Salvador Cot, en la categoria de Mitjans d’arrel digital; al Canal Reus TV, en la categoria de Mitjans de proximitat, i al professional de Relacions Públiques, Agustí de Uribe-Salazar, en la categoria de Publicitat.
 
El lliurament dels premis tindrà lloc el proper 4 de juny en un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, al Palau de la Generalitat.
 
El jurat ha valorat de Toni Batllori la seva dilatada trajectòria com a ninotaire i humorista gràfic i especialment l’anàlisi esmolada de l’actualitat que ofereix des de la tira de sàtira política que publica, fa més de vint anys, al diari La Vanguardia.
 
En la categoria de Ràdio, el jurat ha volgut guardonar el periodista Xavier Graset, actualment director del programa L’Oracle de Catalunya Ràdio, també per la seva trajectòria professional, que s’ha desenvolupat principalment a la ràdio pública catalana però també en altres mitjans com TV3 o Canal Reus TV.
 
En la categoria de Televisió, el jurat ha premiat el programa d’informació econòmica Valor afegit, de TV3, que acumula ja més de 500 emissions i 13 anys en antena, per haver-se mantingut fidel a la seva tasca divulgativa i de servei públic amb uns continguts rigorosos i de qualitat.
 
Pel que fa a la categoria de Mitjans d’arrel digital, el jurat ha valorat la tasca de Salvador Cot al capdavant de l’edició digital del diari Avui i de Nació Digital, mitjans que sota la seva direcció van assolir el lideratge en el rànquing d’audiència dels digitals en català. Actualment, Cot dirigeix El Singular Digital.
 
El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació també ha reconegut, en la categoria de Mitjans de proximitat, Canal Reus TV, una de les televisions locals de referència a Catalunya. La televisió va néixer el 1998 per iniciativa d'un col·lectiu de tretze socis, professionals del periodisme i la comunicació formats a Reus i el Camp de Tarragona, entre els quals es troben Andreu Buenafuente, Carles Francino, Josep Maria Martí o Josep Maria Girona.
 
Finalment, Agustí de Uribe-Salazar ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Publicitat. Pioner de les Relacions Públiques a l’Estat espanyol i amb 50 anys d’exercici professional, és president de Gabinet Uribe des de 1977. Ha estat president de l’Agrupación Española de Relaciones Públicas (AERP); fundador i president de l’Asociación de Empresas Consultoras en Relaciones Públicas y Comunicación (ADECEC), patronal del sector, i fundador i primer Vice-degà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, entre altres.
 
Els Premis van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. 
 
El jurat del Premis Nacional de Comunicació està presidit en aquesta edició pel secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, i el formen el president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la directora de  Comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Fulquet; el degà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Ton del Pozo; l’exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí; la membre del  Comitè Executiu de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català, Helena Solà, i el doctor i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL, Josep Lluís Micó.