Signatura
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit avui la signatura del conveni entre l’empresa Mahou San Miguel i la Confederació Sardanista de Catalunya per tal de promocionar  la sardana i les principals activitats de la Confederació. Cada any hi ha més de 170 aplecs sardanístics repartits per tota la geografia catalana. L’aplec esdevé uns dels grans esdeveniments culturals anuals de molts pobles i ciutats de Catalunya.
 
Durant la presentació, Mascarell ha remarcat que “aquest conveni expressa l’enfortiment d’un concepte clau per al progrés de Catalunya, la cooperació. Ara està de moda reivindicar aquesta idea, però els catalans sempre hem tingut molta capacitat col·lectiva de desplegar la imaginació conjunta per a dur a terme iniciatives de progrés”.
 
En aquest sentit, el conseller de Cultura ha parlat del “cercle virtuós que té com a primer element la gent sardanista de base, que té ganes d’expressar-se mitjançant aquest art i en el que hi participen prop d’un quart de milió de persones. El segon element serien les entitats, sòlides, que actuen com element articulador i que fan possible la continuïtat del fet sardanístic. El tercer element és el paper de les administracions públiques que entenen que aquestes expressions aporten creativitat, en molts casos dinamització econòmica local, i cohesió social. I finalment, el quart element, la convicció per part de tots que la cultura és cosa de tothom. Quan les empreses, com avui San Miguel, ho assumeixen, estan tancant el cercle virtuós. Si aquest cercle funciona, la cultura funciona, i el país és més savi, accentua la seva singularitat i la seva projecció universal”.
 
De la seva banda, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, ha recordat que “sempre hem treballat per la normalització del fet sardanista. El sardanista de base tenia ganes que, a més de les administracions, algun grup fort creiés en la feina que estem fent des de fa molts anys”.
 
Finalment, el director regional de Mahou San Miguel, Òscar Latorre, ha afirmat que l’empresa intenta “estar arrelada a la terra, adaptar-se a la idiosincràsia de cada societat i estar a prop de la ciutadania”.
 
La Confederació Sardanista de Catalunya és una entitat que aglutina totes les federacions sardanistes territorials de Catalunya i el Rosselló i totes les organitzacions dels diversos actors sardanistes: cobles, colles i associacions. La Confederació és el punt culminant d’un procés per tal d’unificar totes les expressions i entitats sardanistes sota una figura que eviti duplicacions i és l’interlocutor únic per a l’administració pública per a grans temes sardanistes d’àmbit nacional i promociona, difon i defensa la sardana.

1  

Fitxers adjunts

Signatura

Signatura
JPG | 2301