El Departament de Cultura ha renovat per aquest 2015 l’acord amb la distribuïdora de televisió Canal+ per incrementar l’oferta i el consum de cinema subtitulat en català. Al llarg d’aquest any, es podran veure subtitulats en català almenys 140 nous films i 15 noves temporades de sèries de ficció.
 
Entre els títols per al 2015 destaquen Birdman, Boyhood, Interestellar; The Grand Budapest Hotel, The maze runner; Exodus: Gods and kings, Grace of Monaco, Godzilla, X-Men: Days of futur past, entre d’altres.
 
Entre les sèries destaquen House of cards (T3), The blacklist (T2), Girls (T4), Looking (T2), Mad Men (T7B), Game of Thrones (T5), Silicon Valley (T2), Orange is the new black (T3), Masters of sex (T3), Ray Donovan (T3), The Knick (T2), True Detective (T2) i The Leftlovers (T2)
 
Aquests nous continguts representen més de 400 hores de cinema subtitulat en català que es podran veure pels diversos canals de Canal+ (Canal+1, Canal+2, Canal+ Series, Canal+ Acción, Canal+ Comedia i Canal+ DCine.) i a través de Yomvi (el servei de Canal+ de vídeo sota demanda) tant des de Catalunya com des de la resta de l’Estat espanyol.  
 
La col·laboració entre Canal+ i el Departament de Cultura es va iniciar l’any 2014, en què, a partir del mes d’abril, es van començar a subtitular al català les estrenes cinematogràfiques amb idioma original diferent del català i del castellà. L’any 2014, es van subtitular 146 pel·lícules i 16 temporades completes de sèries, més de les previstes inicialment en el conveni, 85 pel·lícules i 10 sèries.
 
Canal+ emet cada dia més de 25 obres de ficció subtitulades en català, que també són accessibles a través de Yomvi, on actualment, hi ha publicades més de 150 pel·lícules i 200 capítols de sèries amb subtítols en català.
 
Gràcies a l’acord també s’incorporaran a Yomvi a partir del mes de juny les versions doblades de les pel·lícules que estrena Canal+ que disposen d’àudio en català. Les 4 primeres que es podran veure doblades en català són: Barbacoa d’amics, L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, Mortadel·lo i Filemó contra Jimmy el Catxondo i Els Boxtrolls.
 
Segons un estudi encarregat per Canal+, quan feia 6 mesos que s’havia posat en marxa l’opció de subtitulació en català, el 80% dels abonats de Catalunya el valoraven molt positivament i, fins i tot, demanaven que s’ampliés. També en feien una valoració positiva el 45% dels abonats del País Valencià i de les Illes Balears.
 
Facebook i Twitter de cinema en català: www.facebook.com/cinemaencatala, twitter.com/cat_cine

3  

Fitxers adjunts

Imatge: 'Interstellar' subtitulada en català

Imatge: 'Interstellar' subtitulada en català
JPG | 164

Imatge: 'Joc de trons' subtitulada en català

Imatge: 'Joc de trons' subtitulada en català
JPG | 86

Imatge: 'The monuments men' subtitulada en català

Imatge: 'The monuments men' subtitulada en català
JPG | 170