• El conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha reunit aquest migdia amb el president d’Adif, Gonzalo Ferre
  • Vila exigeix al Ministeri de Foment explicacions precises de les causes de l’avaria d’avui al centre de control d’Adif a Barcelona i de les mesures que es prendran per evitar que es repeteixi
  • Remarca que el regulador del servei demostra “una deixadesa que ens perjudica a diari”
Conseller Santi Vila
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha advocat aquest migdia per una “gestió integral” del sistema de Rodalies per part de la Generalitat per tal de “garantir un servei d’excel·lència com el d’FGC i Metro”. Així, Vila ha assegurat que el Govern reclamarà al Ministeri de Foment “el traspàs total de Rodalies” si no garanteix a curt termini un bon servei. El conseller Vila s’ha manifestat en aquests termes després de la reunió que ha mantingut amb el president d’Adif, Gonzalo Ferre, per analitzar l’avaria d’aquest matí al centre de control d’Adif a Barcelona que ha afectat 80.000 usuaris i 200 trens.
 
Les primeres investigacions indiquen que el problema rau en una fallada del software del centre de control. Amb tot, el conseller ha manifestat que “la preocupació primera i última del Govern de Catalunya és garantir una bona qualitat del servei pensant única i exclusivament en els usuaris. No volem quedar atrapats amb si és responsabilitat Adif o d’un proveïdor d’Adif, o del Ministeri de Foment o de Renfe”. I ha afegit que “el Govern de Catalunya exigim que aquestes crisis contínues en el sistema de Rodalies no es tornin a repetir i que es trobin les solucions immediates. I si no se saben trobar, que ho posin en mans de la Generalitat de Catalunya”.
 
El conseller Santi Vila ha apuntat que “el problema de fons és si l’Administració, el Ministeri de Foment, es pren seriosament el seu paper de regulador del servei”. I, en aquest sentit, ha posat de relleu que el Ministeri “no està atenent de forma prou correcta el servei. Quan el regulador és la Generalitat, els serveis funcionen raonablement bé”, tot posant com a exemple Ferrocarrils de la Generalitat i Metro de Barcelona, que “els presten amb criteris d’excel·lència”.
 

1  

Imatges

Fotografia reunió

Fotografia reunió 581

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 41