•  El conseller de Territori i Sostenibilitat recorda que dels 4.000 MEUR del Pla de Rodalies pactat per Catalunya el 2009 només s’ha executat el 7%, front el 100% del Pla de Rodalies de Madrid del mateix any
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha atribuït a la combinació de malícia i desconeixement” les consideracions de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saenz de Santamaría, sobre les inversions estatals a la xarxa catalana de Rodalies, i les ha titllat d’”inadmissibles”. Pel conseller, només aquesta combinació explica que “puguin tenir l’atreviment de dir que s’han fet més inversions a Catalunya que al conjunt de l’Estat”en la xarxa ferroviària de Rodalies.
 
Vila ha emfasitzat que “totes les xifres els desacrediten sense cap mena de dubte” i, en aquest sentit, ha recordat “el Pla de Rodalies que es va fer a Madrid entre el 2009 i el 2015, que va tenir un nivell d’execució del 100%”. Aquest grau de compliment contrasta “amb un Pla de Rodalies pactat també el 2009 amb el Govern de Catalunya de 4.000 MEUR i que amb prou feines ha tingut un grau d’execució d’un 7%”.
 
Entre altres exemples de la diferència inversora, ha recordat que “tot just enguany hem pogut pactar portar el tren a l’aeroport del Prat”, un servei de Rodalies que, en el cas de Madrid amb la seva connexió amb Barajas, funciona des del 2007”. En definitiva, ha conclòs, “exemples inacabables” d’un desigual tracte inversor que “fa patir incidències contínues” als usuaris de la xarxa.
 
Per tot això, el conseller Vila ha convidat a la vicepresidenta a “venir aquí a Barcelona, el dia que vulgui, a fer un passeig” en tren “i que sigui l’atzar qui digui si tenim incidències o no en el nostre sistema de Rodalies”.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 159