L'obertura dels col·legis electorals s'ha desenvolupat amb plena normalitat a tot Catalunya i sense cap incident remarcable
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha comparegut a les 10 hores a la sala de premsa del Centre de Difusió de Dades instal·lat al Palau de la Generalitat per informar de l’inici de la jornada electoral.
 
Joana Ortega ha explicat que la jornada electoral ha començat amb total tranquil·litat a tot el territori català i que no hi ha hagut cap incident remarcable. Així mateix, s’ha mostrat convençuda que aquesta serà la tònica durant tot el dia.
 
 
Més de 5 milions d’electors
 
Avui se celebren eleccions als 947 ajuntaments catalans, al Consell General d’Aran i als 42 consells comarcals. En total s’escullen 9.065 regidors, 13 consellers generals d’Aran, i 1.067 consellers comarcals. El cens electoral és de 5.376.160 persones.
 
La vicepresidenta ha donat algunes de la xifres de la jornada. Així, ha explicat que el nombre de col·legis electorals a Catalunya és de 2.730 i el total de meses electorals és de 8.012. El nombre de membres titulars de les meses és de 24.036 i els suplents són 48.072.
 
El nombre d’efectius policials que vetllaran per la seguretat durant la jornada electoral és de 5.545, 3.786  dels quals són Mossos d’Esquadra i 1.759, policies locals.
 
Pel que fa al territori de l’Aran, el cens electoral és de 6.967 persones. Els col·legis electorals son 14, amb 24 meses. Hi ha 72 membres titulars de meses electorals i 144 suplents. A les eleccions al Consell General de l’Aran s’escullen 13 consellers i s’hi ha presentat 18 candidatures.
 
La propera compareixença de la vicepresidenta serà a les 14.45 hores per oferir les primeres dades de participació.
 
Per a més informació, podeu consultar el web www.locals2015.cat, que el Departament de Governació i Relacions Institucionals ha habilitat amb informació sobre les eleccions.
 

1  

Imatges

L'obertura dels col·legis electorals s'ha desenvolupat amb plena normalitat a tot Catalunya i sense cap incident remarcable

L'obertura dels col·legis electorals s'ha desenvolupat amb plena normalitat a tot Catalunya i sense cap incident remarcable 1100

2  

Vídeos

Vídeo íntegre de la compareixença (català)

Vídeo íntegre de la compareixença (aranès)