El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat el cineasta Vicente Aranda com “un dels grans del cinema català i espanyol”. Mascarell ha destacat que “Aranda ha tingut una importància molt notable en el conjunt de la cinematografia, un paper fonamental a l’hora de traduir en imatges alguns dels grans novel·listes del nostre entorn, com Marsé i Vázquez Montalban”.
 
“Aranda va començar amb un cinema més compromès, més contracultural, seguint les línies que arribaven des d’Europa, especialment des de França, i després va saber trobar, des del punt de vista de la qualitat, la seva inserció en el que podríem anomenar un cinema comercial de prestigi, ben fet”, ha ressaltat Mascarell.
 
“Va ser un dels introductors, des del punt de vista de les imatges, de totes les novetats  i àmbits que s’estaven desplegant els anys 60, 70 i 80. De fet, ell ha tingut una repercussió gairebé 40 anys en el cinema català i espanyol. Ha estat una personalitat enormement significativa, que ha aportat moltes coses des del punt de vista la qualitat, la capacitat i l’artesania del cinema”, ha afegit.
 
Vicente Aranda va rebre el premi Goya a la millor direcció per Amantes l’any 1992.