El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha situat la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals com a exemple clar que les apostes guanyadores “són aquelles que tenen capacitat de sumar, d’agregar sensibilitats absolutament diferents i d’adaptar-se al medi”. L’entitat, que ha organitzat la Nit de les Revistes i la Premsa en Català,  es va constituir fa gairebé un any i agrupa l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC).
 
En aquest sentit, el portaveu del Govern ha celebrat que, amb l’acte d’aquesta nit i amb la tenacitat de l’Associació, la premsa catalana d’arreu del territori, i en diverses expressions, hagi rebut un reconeixement com es mereix. El conseller Homs ha elogiat la tasca d’aquests mitjans, amb força “per fer-se presents, ser actius i ben vius", davant els obstacles en què s’han trobat, especialment, per la situació econòmica i la crisi que ha afectat el sector. A parer seu, aquestes dificultats han posat en valor les seves fortaleses.
 
Durant l’acte, que ha tingut lloc a l’Espai Endesa de Barcelona, Homs ha lliurat el premi al periodista Antoni Bassas per “una trajectòria d’èxit”, per la defensa de la “identitat cultural, política, social i nacional” i per la tasca “en la construcció de l’espai català de comunicació”. Així mateix, també ha rebut un guardó especial l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) pel “treball i l’esforç a l’hora d’empènyer el país des de la voluntat popular cap a la plena sobirania”.
 
La revista valenciana Saó, el setmanari penedesenc El 3 de vuit, el mensual gratuït La Borrufa i el diari digital delCamp.cat han estat distingides com a millors publicacions de l’any, en els respectius àmbits. La resta de premiats han estat les publicacions Sió, Nuvol.com, Revista Gironès i Fosbury; i l’empresa editora Tot Media.