• L’app ArtAccés ofereix els subtítols o l’audiodescripció de la pel·lícula projectada a través del telèfon mòbil o la tauleta
  • El dia 3 de juny tindrà lloc la preestrena de la pel·lícula L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta a la sala Zumzeig de Barcelona, en una sessió especial que es podrà seguir amb l’aplicació
L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta
L’aplicació Artaccés per a mòbils i tauletes creada pel Departament de Cultura i que permet seguir pel·lícules a persones amb discapacitat auditiva o visual, podrà ser utilitzada el proper 3 de juny, a les 12.30 hores, en una projecció especial que Pack Màgic, la nova distribuïdora de Drac Màgic, realitzarà a la sala Zumzeig de Barcelona.
 
L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta serà el film que podran seguir amb audiodescripció les persones amb discapacitats auditives i visuals i que també ha estat subtitulada al català per fomentar la lectura dels més grans o amb dificultats auditives. La pel·lícula s’estrenarà oficialment el 4 de juny. El Departament de Cultura ha contactat amb les principals associacions i entitats per tal que puguin gaudir d’aquesta projecció especial, a la qual assistirà el director general de Creació i Empreses cultural, Jordi Sellas. Aquesta serà la primera d’una sèrie de projeccions d’aquesta distribuïdora que es podran seguir mitjançant aquesta aplicació.
 
L’aplicació pública i gratuïta ArtAccés permet que qualsevol dispositiu mòbil (telèfon mòbil o tauleta) sincronitzi automàticament amb els subtítols o audiodescripció de la pel·lícula projectada. L’usuari pot utilitzar el seu propi dispositiu i en el cas dels discapacitats visuals, ArtAccés és compatible amb els requeriments d’accessibilitat necessaris per a aquest col·lectiu. L’app està disponible per a Android i IOS. ArtAccés és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals i del Centre de Telecomunicacions  i Tecnologies de la Informació.
 
L’empresa Drac Màgic es va fundar el 1970 i es dedica fonamentalment a l’estudi i la divulgació del cinema i dels audiovisuals  i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals.
 
 
Més informació a:  packmagic.cat