Parlament

El ple del Parlament d’aquesta setmana celebrar un ple monogràfic sobre el sistema públic de salut on, al marge dels grups parlamentaris, també hi intervindran el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, per defensar la seva gestió al capdavant de la sanitat catalana. El president de la Generalitat va acceptar la celebració d’aquest ple el passat mes d’abril tot assegurant que “aportarem tota la informació disponible els darrers anys”. “En tenim moltes ganes", va afegir. Les resolucions d’aquest ple monogràfic no es votaran fins divendres.


El dijous el ple del Parlament reprendrà l’ordre del dia habitual i s’iniciarà amb la sessió de control al Govern on el conseller de Salut donarà informació sobre les darreres notícies al voltant del cas de diftèria detectat a Olot i la política de vacunacions catalana. A més a més, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, explicarà al Parlament la decisió del Govern d’obrir noves delegacions a la Santa Seu, Portugal i el Marroc per “reforçar la presència exterior de la Generalitat en aquests territoris i per defensar-hi els interessos de Catalunya”.


La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, també participarà a la sessió de control on parlarà de la darrera interlocutòria del TSJC que permet mantenir el procés de matriculació i inscripció escolars, contra la voluntat del govern espanyol que pretenia repetir-lo. La consellera també respondrà una pregunta sobre els menjadors escolars.


Per la seva banda, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, respondrà dues preguntes, una sobre la liquiditat de la Generalitat i una altra sobre taxes universitàries; mentre que el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, reflexionarà sobre l’impacte de l’activitat del circuit de Barcelona-Catalunya.


Finalment, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, parlarà del Consorci per a la Normalització Lingüística; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, de fitxers policials; i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, sobre l’estació intermodal del camp de Tarragona del corredor mediterrani.


Un cop acabada la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.


Llei del Servei d'Ocupació de Catalunya


Durant el ple d’aquesta setmana, que s’allargarà fins divendres, també s’aprovaran el projecte de llei d’ordenació del sistema i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que pretén respondre amb eficiència i flexibilitat a les necessitats de persones, empreses, sectors i territoris en matèria d'orientació, formació i intermediació, prioritzant sempre aquells col•lectius que requereixin l'atenció prioritària de les polítiques públiques. La nova llei persegueix implicar totes les administracions i els agents socials i territorials per millorar, optimitzar i coordinar les polítiques de creació d'ocupació i lluita contra l'atur, dos eixos prioritaris en l'acció del Govern