La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha expressat avui la seva satisfacció per la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en què no acceptava la paralització del procés de matriculació. Ha afirmat que “s'ha posat de manifest que l’imaginari del suposat dret de demanar plaça en funció de la llengua no existeix". També ha recordat que el TSJC assegura que les famílies no estaven desinformades i, per aquest motiu, "el procés de matriculació està funcionant amb normalitat". La consellera ha fet aquestes declaracions en seu parlamentària avui al matí.
 
Irene Rigau ha volgut destacar però que la interlocutòria recent del TSJC no és l'objectiu de la demanda de l'Estat i ha insistit en què l'objectiu del govern espanyol és un canvi de sistema i fer el 50% de l'escolarització en castellà: “no podem obviar que la pretensió final de la interlocutòria és canviar el model i posar un 50% en català i un 50% en castellà”.
 
Per altra banda, la consellera també ha recordat que els alumnes que tenen beques menjador tenen garantits els seus aliments durant l'estiu, o bé a través de les activitats d'estiu que preveu el Departament de Benestar o mitjançant els serveis socials. En aquest sentit, ha recordat que des d'Ensenyament es facilita la informació dels alumnes becats als ajuntaments i consells comarcals. Ha posat com a exemple que des de fa tres anys l'Ajuntament de Girona atén durant l'estiu als alumnes becats.
 
Així mateix, s'ha felicitat que l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, aposti per les tesis que ha defensat la Generalitat durant aquests anys: “obrir menjadors escolars a l'estiu? L'alcaldessa de Madrid ha descobert una cosa que ja fa temps que sabem, que no podem estigmatitzar les famílies”.  “El que cal és garantir a cada casa l’alimentació suficient perquè els nois puguin menjar bé i tinguin els àpats coberts”, ha afegit Irene Rigau.