·        Artur Mas ha anunciat, en la sessió de control al Parlament, que dilluns vinent farà remodelació del Govern per substituir els consellers d’Unió que deixen l’Executiu
 
·        El cap del Govern destaca el seu agraïment per la tasca realitzada pels consellers d’Unió i expressa el seu desig que la separació “sigui amistosa” perquè es tracta “d’una discrepància de fons legítima sobre un tema de projecte”
 
Sessió de control
El president Mas respon les preguntes a la sessió de control del Parlament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest matí, en el decurs de la sessió de control del Parlament de Catalunya, que “pensar diferent no divideix la societat”, rebutjant així les declaracions en aquest sentit i en referència als partidaris del procés polític català. El cap del Govern ha assegurat que si “es pot ser de dretes o d’esquerres, si es pot ser catòlic o musulmà, per què no es pot pensar si Catalunya ha de ser lliure o no?” . I ha afegit “aquest és l’únic territori que sembla que està vetat”.
 
En aquest sentit, i en resposta a les preguntes dels partits popular i socialista, Artur Mas ha afirmat que “jo tinc el màxim respecte per tothom, també pels que no són catalanistes o independentistes, perquè per sobre de tot són ciutadans d’aquest país”, però, ha continuat dient, “també vull que es respectin als que es manifesten d’una altra manera, i no se’ls consideri sempre com els separadors i els dolents de la pel·lícula”.  
 
“Més de dos milions de persones van anar a votar el 9 de novembre passat i aquest Govern i aquest president el que han intentat és que en aquest país es pugui votar respectant tothom”, ha subratllat. I ha continuat “faré el possible perquè aquest país, democràticament i civilitzadament, pugui votar plebiscitàriament com han fet en altres llocs d’Europa com el Regne Unit”. “Aquesta és l’aspiració legítima que tenim a Catalunya”, ha reblat.
 
Dilluns, remodelació del Govern
 
En un altre moment de la sessió de control, i en resposta al grup parlamentari de CiU, Artur Mas ha anunciat que dilluns vinent, dia 22, hi haurà remodelació del Govern, perquè “la decisió dels actuals membres del Govern d’Unió Democràtica de deixar l’Executiu m’obliga a prendre aquesta decisió com a president per garantir el funcionament del Govern i l’estabilitat al Parlament”.
 
El president, que ha assegurat “estar molt content i agraït” per la feina dels tres consellers d’UDC, ha deixat clar que aquesta decisió que afecta l’Executiu “no és per cap ximpleria o picabaralla, sinó per una discrepància de fons legítima sobre un tema de projecte, sobre la qual tothom s’ha de posicionar, i CDC i UDC ho han fet de manera diferent”.
 
El cap del Govern ha expressat el seu desig que la separació sigui amistosa, tot i ser conscient que “les separacions mai són agradables, però poden ser de moltes maneres, i pretenem que aquesta sigui amistosa, donat aquest problema de fons”.
 
A preguntes del portaveu de la CUP, el president de la Generalitat ha deixat clar que el nou Govern “mantindrà el calendari i el full de ruta que té marcats”  així com “l’agenda social prevista”, en la qual ha emmarcat el desenvolupament del Pla de lluita contra la pobresa que va aprovar aquesta setmana l’Executiu i que suposa una dotació de més de 1.000 milions d’euros només per al 2015.
 
En aquesta línia, i en resposta al mateix grup parlamentari, el president ha volgut deixar clar el fet que “a Catalunya no hi hauria hagut retallades amb un sistema de finançament diferent i sobretot amb una Hisenda pròpia”, i ha insistit que les eleccions del 27S  “no són unes eleccions autonòmiques normals per fer el de sempre, sinó que són per decidir plebiscitàriament si Catalunya ha d’anar cap a la seva sobirania i la constitució d’un estat independent”.

 

1  

Imatges

Foto de la sessió de control

Foto de la sessió de control 344