Imatge
 
·         El conseller de Territori i Sostenibilitat destaca a la XXVI Trobada Empresarial al Pirineu que “és el moment de decidir el model polític i econòmic que volem, al servei del progrés de tothom”
 
·         Vila denuncia que l’Estat vol retardar fins a l’octubre les obres de la llançadora a l’aeroport per “oportunisme polític” i evitar que comencin abans de les eleccions catalanes
 
·         “El Pirineu ha jugat bé la carta d’associar-se amb Barcelona, i Barcelona té una coresponsabilitat amb el rerepaís, que és la d’exercir de capital de Catalunya”, ha manifestat Santi Vila
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat ha declarat avui, després de l’acte d’obertura de la XXVI Trobada Empresarial al Pirineu, a la Seu d’Urgell, que “el procés independentista combina samarretes i corbates” i que amb les eleccions catalanes del proper 27 de setembre arriba “el moment de decidir el model polític i econòmic que volem, al servei del progrés de tothom”. Vila considera que “en aquesta combinació de samarretes i corbates, les corbates han de ser vistes com la garantia que el nostre model de societat i institucional no es posa en risc, amb una economia de mercat posada al servei de tothom”.
 
Vila també ha denunciat la intenció del govern espanyol de retardar fins a l’octubre l’inici de les obres de la llançadora ferroviària a l’aeroport de Barcelona per “pur oportunisme polític” i evitar que comencin abans de les properes eleccions catalanes del 27 de setembre. “En clau catalana i reformista, el govern Rajoy ha estat desolador i fa impossible de justificar als ciutadans de Catalunya que val la pena compartir un projecte polític amb Espanya”, ha afegit Santi Vila.
 
D’altra banda, el conseller Vila ha criticat la decisió unilateral de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona de renunciar a la candidatura consensuada amb el Pirineu per ser la seu dels Jocs Olímpics d’Hivern 2026. El titular de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que “el Pirineu ha jugat bé la carta d’associar-se amb Barcelona, i Barcelona té una coresponsabilitat amb el rerepaís, que és la d’exercir de capital de Catalunya”.
 
Reformisme, creixement sostenible i regeneració democràtica
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat ha posat en valor durant la seva intervenció a la Trobada Empresarial al Pirineu que el model futur de Catalunya passa pel “reformisme, el creixement sostenible i la regeneració democràtica”, i que “entre el dilema de Veneçuela o Dinamarca, el model d’aquest Govern és Dinamarca”. En aquest sentit, ha apostat per les polítiques que “es basen en donar estabilitat, seguretat i confiança a les empreses perquè puguin generar riquesa i llocs de treball”.
 
Vila s’ha mostrat contrari a l’aplicació de polítiques de decreixement ja que “són generalment un error, i més encara si tenim en compte que hi ha un 20% de la població aturada. És immoral dir-los que hem de decréixer, ja que només amb un creixement sostenible afermarem la recuperació”.
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 235

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 676