• El conseller de Justícia, que ha participat  en la festa d’imposició de togues del Col·legi d’Advocats de Sabadell, ha assegurat que “la presentació diària de recursos davant del Tribunal Constitucional contra la legislació catalana ja no impressiona”
 
  • Germà Gordó ha recordat que la demarcació registral de Catalunya s'ha pactat amb els registradors i ha afegit que “també se n’ha parlat amb el Ministeri de Justícia”
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ahir al vespre va participar en la festa d’imposició de togues del Col·legi d’Advocats de Sabadell, va instar el Govern espanyol a reconsiderar la presentació de recurs davant del Tribunal Constitucional, anunciat aquest divendres en roda de premsa del Consell de Ministres, contra la modificació de la demarcació dels registres de la propietat, mercantils i del béns mobles de Catalunya.
 
En relació amb aquest anunci, Gordó va afirmar que “la presentació diària de recursos al Tribunal Constitucional contra la legislació catalana ja no impressiona”. A més, va recordar que el Decret qüestionat es va pactar amb els registradors i també “se n’ha parlat amb el Ministeri de Justícia”.
 
D’altra banda, el titular de Justícia també va instar l’Executiu espanyol a plantejar-se desfer la darrera reforma realitzada sobre la justícia universal. Sobre aquest punt, va afirmar que “a la justícia no se li poden posar límits de cap tipus perquè deixa de ser justícia i es converteix en injustícia”, i va afegir que “amb qüestions que afecten els valors, no hi podem jugar. Recuperin la justícia internacional”.
 
Per finalitzar l’acte, Germà Gordó va tenir paraules de felicitació per als nous togats, als quals va animar a actuar sempre mirant els interessos dels seus clients, però també els va recordar que han d’actuar per auxiliar la societat. Així mateix, va tenir paraules de reconeixement per als condecorats amb les medalles de 25 i de 50 anys de professió: “els que porteu 25 anys heu adquirit experiència i teniu més capacitats, però, sobretot, més valors. I els de 50 anys de professió sou una institució”.