· Aquest migdia, al Palau de la Generalitat, han pres possessió dels seus càrrecs els nous membres de l’Executiu
 
· Artur Mas deixa clar que defensar el sí-sí del 9N “no vol dir que l’Executiu treballi només per una part sinó que ho farà per tot el país”
 
· El president ressalta que el nomenament de la consellera Neus Munté també com a vicepresidenta “situa el benestar social en el frontispici del Govern”
El president Mas amb els nous consellers
El president Artur Mas amb els nous consellers
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui, en la presa de possessió dels nous consellers, que “el nou Govern està altament cohesionat en el seu últim objectiu nacional: que el poble de Catalunya es pugui pronunciar de manera definitiva sobre la constitució d’un Estat per a Catalunya”. El cap de l’Executiu ha afegit que  “treballarem per això, però també vull deixar molt clar que per a nosaltres el sí-sí no és treballar per una part del país, sinó per tot el país”.
 
“Volem que la gent es pugui pronunciar sobre això, aquest és el nostre nord, i volem donar la veu i el vot a la gent” ha subratllat el president, i ha continuat “ho vàrem intentar i ens en vàrem sortir el passat 9N, i ara ho volem fer amb totes les conseqüències, i no hem tingut una altra manera de fer-ho que a través d’una convocatòria electoral“.
 
Amb els canvis de Govern fets avui pel president de la Generalitat, la fins ara consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, passa a ser també vicepresidenta i portaveu del Govern. A l’Executiu s’hi incorporen Meritxell Borràs com a consellera de Governació i Relacions Institucionals; Jordi Jané, com a conseller d’Interior, i Jordi Ciuraneta, com a conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L’àrea de Medi Natural, que fins ara estava adscrita a aquesta última conselleria, passarà a formar part del Departament de Territori i Sostenibilitat.
 
 
Situar el benestar social en el frontispici del Govern
 
En el decurs de la seva intervenció, el president ha donat la benvinguda als nous membres del Govern, dels quals ha ressaltat “l’experiència política”, i els ha desitjat “el màxim encert” perquè “els nostres èxits siguin els èxits del país, del conjunt del país”, en uns temps “molt exigents per a tothom, però estic convençut que fareu un molt bon servei al conjunt de Catalunya”. El cap de l’Executiu ha subratllat també que amb els nous consellers el Govern té “una representació una mica més equilibrada i més pròpia del conjunt del territori de Catalunya”.
 
El president ha fet notar també que el nomenament de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, com a vicepresidenta, i per tant amb un rang més notable que fins ara, respon a la voluntat de “situar el benestar social i, per tant, la justícia social, en el nostre país, en el frontispici del que ha de ser la màxima rellevància dins del Govern de Catalunya”. Artur Mas ha explicat que la vicepresidenta assumirà també les funcions de portaveu de l’Executiu, que fins ara exercia el conseller de la Presidència, Francesc Homs, a qui ha volgut deslliurar d’algunes càrregues perquè “m’ajudi més directament” en la campanya del 27S.
 
 
Agraïment als consellers sortints
 
El cap de l’Executiu ha iniciat la seva intervenció amb “paraules d’agraïment i d’afecte” a  Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí, els tres consellers sortints del Govern i que han estat presents durant la presa de possessió. El president ha destacat que “hem col·laborat amb eficàcia, i ho hem fet en moments molt complicats, molt durs, en situacions realment adverses, amb decisions algunes d’elles que hem hagut de prendre a contracor, però els temps ho exigien”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha expressat el seu agraïment més especial a l’exvicepresidenta Joana Ortega, que “en els moments més convulsos de la legislatura, quan ho teníem gairebé tot en contra, va tenir el coratge, la valentia, però també el seny i la serenitat de fer les coses com calia fer-les”.
 
El president ha defensat sentir-se “legítimament orgullós” de la feina del Govern “amb les nostres ombres i els nostres errors òbviament, però també amb els nostres èxits”, i s’ha mostrat convençut que “podrem presentar un balanç exitós de la seva trajectòria”.
 
L’acte de presa de possessió ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i ha comptat també amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.
 

4  

Imatges

Fotografia de la presa de possessió de la nova presidenta del Govern, portaveu i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté

Fotografia de la presa de possessió de la nova presidenta del Govern, portaveu i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté 666

Fotografia de la presa de possessió de la nova consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs

Fotografia de la presa de possessió de la nova consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs 684

Fotografia de la presa de possessió del nou conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta

Fotografia de la presa de possessió del nou conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta 725

Fotografia del president amb els nous consellers

Fotografia del president amb els nous consellers 741

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la presa de possessió del nou conseller d'Interior, Jordi Jané

Fotografia de la presa de possessió del nou conseller d'Interior, Jordi Jané
JPG | 610