• La vicepresidenta i portaveu del Govern, ha remarcat que de cara al 27S, “hi ha la necessitat de reforçar al màxim l’espai per assolir una majoria suficient”

 

  • En una entrevista a RAC1, Munté ha subratllat que “ja fa temps que a Catalunya hi ha un canvi important de tendència i el motor és el procés sobiranista”
 
 
La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, en una entrevista a RAC1 ha afirmat que “necessitem les eines d’un Estat per poder donar resposta als reptes socials”. En aquest sentit, Munté creu que de cara al 27S “hi ha la necessitat de reforçar al màxim l’espai per assolir una majoria suficient”. Per Munté “l’eix dretes i esquerres passa en un segon terme” perquè “el que necessitem són eines d’estat per fer aquestes polítiques que s’adrecen al progrés, que és un progrés social, que va de la mà del progrés nacional”.
 
En una entrevista a RAC1, Munté ha recordat que el Govern segueix treballant en la  construcció de les estructures d’estat ja que ha dit “són un objectiu de primer ordre” i una “tasca col·lectiva de tot el Govern”, on l'Agència Tributària i l’Agència de Protecció Social i Econòmica en són els “imprescindibles”.
 
La vicepresidenta també ha volgut destacar la feina de la seva predecessora, Joana Ortega, i el seu compromís amb el procés. En aquest sentit, ha assegurat que “com ho va estar la vicepresidenta Ortega, i en la mesura que tots els consellers estem compromesos en aquest procés continuaré defensant els mateixos objectius, els mateixos principis i amb la mateixa dignitat que ho fan ells”.
 
La portaveu ha assenyalat que “s’han fet sacrificis importants” i que “ja hem tocat el moll de l’os”. Segons Munté “hem hagut de fer accions des del punt de vista polític molt dures, amb bona part com a conseqüència de l’ofec fiscal a què ens sotmet l’Estat espanyol” que assegura “té clara conseqüència sobre persones i polítiques socials”.
 
Per això, la portaveu ha insistit que per assolir aquests reptes “volem que les eleccions del 27S siguin plebiscitàries perquè suposin el tret de sortida cap a l’Estat independent”. “Ja fa temps que a Catalunya hi ha un canvi important de tendència i el motor és el procés sobiranista”, remarca Munté.