La vicepresidenta Munté durant la roda de premsa

Neus Munté, Vicepresidenta i Portaveu del Govern, ha afirmat avui que el recurs del govern de l'Estat davant el Tribunal Constitucional, contra el decret de creació del Comissionat per a la Transició Nacional és "partidista, sense cap base ni fonament jurídic, i respon únicament a arguments polítics".

La Vicepresidenta del Govern ha advertit que "no farem cap pas enrere" amb motiu de l'esmentat recurs, "no es produirà cap canvi en les tasques que té encomenades el comissionat i continuarem treballant amb total normalitat per tal que el 27S ciutadanes i ciutadans puguin votar amb coneixement de causa".

Segons Neus Munté, "el Govern de l'Estat vol impedir l'exercici de la democràcia i la lliberatat" i ha afegit que "està exercint un setge a la democràcia", però ha insistit "des del Govern sabrem trobar una solució a cada entrebanc".


Valoració del relleu del ministre Wert
 
La vicepresidenta s'ha referit també al relleu del ministre Wert, afirmant que "aquest és un canvi anunciat, una porta giratòria, més que un adéu" ja que el ministre Wert ocuparà altres responsabilitats.


Munté s'ha mostrat "crítica" amb la tasca "negativa" portada a terme pel ministre al capdavant d'educació, cultura i esports, "pels seus intents de perjudicar un model d'èxit com és el model d'immersió lingüística a Catalunya".


En aquest sentit, Munté ha demanat al successor del ministre Wert que rectifiqui tot un seguit de mesures i tot un seguit d'accions en l'àmbit educatiu, en l'àmbit cultural, per exemple pel que fa a la decisió sobre l'IVA cultural, i en l'àmbit dels esports, amb la llicència única i, els perjudicis que això ha comportat a les entitats i clubs esportius".


"Ens agradaria molt pensar que hi haurà una rectificació i un canvi de política", ha afirmat la Vicepresidenta.

1  

Fitxers adjunts

La vicepresidenta Munté durant la roda de premsa

La vicepresidenta Munté durant la roda de premsa
JPG | 834