La consellera d’Enseyament, Irene Rigau, ha advertit aquest migdia que amb el canvi de ministre d’Educació no es garanteix cap modificació de la llei. Així ha afirmat: “no ens podem equivocar, el projecte educatiu no era del ministre Wert, era del president Rajoy i el que ens interessa és canviar aquest projecte educatiu”. La consellera ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans de comunicació en l’acte d’inauguració de la nova escola de la Pobla de Mafumet, al Tarragonès.
 
Rigau ha valorat el possible diàleg amb el nou ministre Iñigo Méndez de Vigo “té un caràcter dialogant” i ha assegurat que “les formes sempre ajuden, però el rellevant és el fons i el fons és el mateix; és el projecte educatiu que el president Rajoy que ha volgut fer per reunificar educativament Espanya i llimar les competències educatives que teníem”. Per això, ha afirmat que "tot i que el canvi de ministre ja estava anunciat, el més important és si es canvia la llei o no".
 
La consellera ha recordat que el nou ministre té cinc o sis mesos per fer una feina impossible de fer “perquè es troba amb un panorama autonòmic diferent del que hi havia fins ara”. En aquest punt, ha recordat que a Catalunya “optem per un canvi de situació perquè es pugui definir el seu propi model educatiu i preservar el model lingüístic”. Ha recordat també que Catalunya treballarà amb altres governs autonòmics per fer una proposta que aturi la Lomce.
 

1  

Fitxers adjunts

Foto de la consellera Rigau durant la visita inaugural de la nova escola de la Pobla de Mafumet

Foto de la consellera Rigau durant la visita inaugural de la nova escola de la Pobla de Mafumet
JPG | 198