Reunió amb la comissària europea de Transports
El president Mas saluda la comissària europea de Transports, Violeta Bulc. Autor: Jordi Bedmar

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda des de Brussel·les, després de reunir-se amb la comissària europea de Transports, Violeta Bulc, que “malgrat tots els obstacles que hem hagut de patir, hem aconseguit que el corredor ferroviari Mediterrani estigui entre els projectes claus de la UE de cara a aquests propers anys”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació a la sortida de la trobada, el cap de l’Executiu ha recordat que el corredor “no era la prioritat de l’Estat espanyol”, però que, gràcies a molts actors com “Fermed, operadors econòmics i socials i governs autonòmics de diferent signe”, s’ha remat “en la mateixa direcció i finalment ens en n’hem sortit i el corredor ferroviari ja està entre els projectes prioritaris de la xarxa de transport europea”, ha destacat.
 
En aquest sentit, el president ha celebrat que “alguns dels projectes que per a nosaltres eren estratègics i prioritaris” ja s’han inclòs en la primera fase de repartiment d’inversions de la Unió Europea que es va donar a conèixer fa uns dies. I ha citat com a exemples les connexions dels ports de Barcelona i Tarragona i algunes concrecions entre els trams de València i Tarragona. “Entenc que és un bon començament”, ha assegurat, i ha explicat que precisament ha volgut agrair a la comissaria de Transport “tots els esforços que s’estan fent des de la Comissió Europea per impulsar tot el projecte del corredor ferroviari del Mediterrani”.
 
“Nosaltres estem pressionant a tot arreu on podem perquè no s’oblidi que aquesta és una infraestructura absolutament estratègica i prioritària per a l’economia catalana. D’aquí en depenen les exportacions i la competitivitat d’empreses molt grans que donen feina a molta gent i a moltes altres empreses i autònoms. I això aconsella fer el màxim de pressió perquè es vagi posant en practica el més aviat possible”, ha reblat.
 
Aquesta reunió ha posat punt i final al viatge que el president ha fet avui a la capital belga, on ha mantingut reunions amb els dos vice-primers ministres de Bèlgica a nivell federal i també amb els màxims representants del Govern de Flandes, el president del Parlament, Jan Peumans, i el ministre president flamenc, Geert Bourgeois.
 
El president ha explicat que ha volgut acabar la visita amb aquesta reunió perquè era important mantenir algun contacte a nivell de la Comissió Europea “en un dels àmbits, com és el transport de mercaderies, que per a nosaltres és més estratègic en aquest moment”.
 

1  

Imatges

Reunió comissària

Reunió comissària 1458