El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, acompanyat del secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), Albert Royo, han comparegut avui en una audiència del Parlament d’Irlanda per tractar sobre el procés polític català. La sessió s’ha dut a terme a Leinster House, seu del Parlament irlandès, a Dublín. La compareixença ha estat iniciativa del diputat laborista Dominic Hannigan, president de la comissió d’Afers Europeus del Parlament, i era oberta tant a membres electes del Parlament (Dáil) com del Senat (Seanad).
Parlament d'Irlanda
 
La sessió ha consistit en una primera intervenció dels convidats, que han exposat la situació política catalana actual i els seus antecedents, seguida de diverses intervencions dels diputats assistents. A la sessió també hi ha assistit el delegat de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda, Josep Suàrez Iborra.
 
En el seu torn, el secretari Roger Albinyana ha parlat sobre el moment actual i ha fet especial atenció a explicar el caràcter plebiscitari de les eleccions del proper 27 de setembre, que supliran el referèndum que Escòcia va poder fer amb normalitat però que, en canvi, el govern espanyol s’ha negat a acceptar. Per la seva banda, Albert Royo ha recordat alguns dels fets més destacats dels darrers anys i ha remarcat el caràcter plenament democràtic, pacífic i integrador del moviment sobiranista català. El diputats irlandesos presents a la sala han centrat les seves intervencions i preguntes en el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre, en la pertinença d’un Estat català independent a la Unió Europea (UE) i en les qüestions monetàries i financeres d’aquest nou Estat.
 
Prèviament a la sessió d’aquesta tarda, Albinyana i Royo s’han reunit amb representants de diferents partits polítics amb representació al Parlament d’Irlanda. Tots aquests dirigents han mostrat interès per la situació política que viu Catalunya i han manifestat la seva voluntat de seguir atentament la seva evolució en els propers mesos.
 

1  

Imatges

Parlament d'Irlanda 1

Parlament d'Irlanda 1 375

1  

Fitxers adjunts

Parlament d'Irlanda 2

Parlament d'Irlanda 2
JPG | 232