• El cap de l’Executiu ha presidit aquesta tarda al Palau la commemoració del 50è aniversari del traspàs del doctor Ignasi Barraquer i Barraquer
El president Mas amb un dels fills i dos dels néts d'Ignasi Barraquer. Autor: Rubén Moreno
El president Mas amb un dels fills i dos dels néts d'Ignasi Barraquer. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest vespre, acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz, l’acte commemoratiu del 50è aniversari del traspàs de l’oftalmòleg Ignasi Barraquer i Barraquer.
 
El cap de l’Executiu ha destacat la figura de Barraquer com la d’un “metge insigne” que ha deixat petjada “per la seva empatia, la seva vessant solidària, la seva passió docent i el seu esperit continu d’innovació”.
 
“Barraquer tenia molt present el fet de posar-se al lloc del pacient i, al costat d’això, sentia i va exercir d’una manera molt convençuda una gran passió pel mestratge, per ensenyar als altres tots els seus coneixements”, ha destacat el cap de l’Executiu.
 
Acompanyat a la taula presidencial per un dels fills de l’oftalmòleg, Joaquín Barraquer, i per un dels seus néts, Rafael Ignacio Barraquer, el president també ha subratllat el seu “gran paper com a investigador”, un gra de sorra que ha dit que se suma a la trajectòria de “recerca en l’àmbit mèdic de primeríssim nivell europeu i, en alguns casos, mundial” que Catalunya ha assolit en els darrers anys. I això “ens situa com a país en una posició envejable per la nostra dimensió”, ha dit.
 
Per últim, el president també ha volgut remarcar “la vocació de tota la família Barraquer de treballar per gent vulnerable i necessitada”, sense importar-los l’origen o la classe social dels pacients. 
 
“El país ha posat el seu sistema de salut a l’abast de tothom, i el que ha arribat a fer Catalunya vosaltres ho heu fet en l’àmbit privat, que és més difícil i té més mèrit”, ha reblat.
 
El president ha acabat el discurs de cloenda de l’acte destacant que l’homenatge a Barraquer “ho és també a tota la família d’oftalmòlegs que ha donat aquesta família” i s’afegeix a “tota una nissaga de metges de primeríssima fila que ha donat el nostre país, i que ha deixat una gran petjada en el camp de la salut”.
 
Ignasi Barraquer i Barraquer (1884-1965), va néixer a Barcelona el 25 de març de 1884. Va assolir un extraordinari prestigi internacional acompanyat i dirigit pel seu pare, Josep Antoni Barraquer Roviralta. La seva reconeguda i intensa activitat assistencial, investigadora, científica i docent, el van portar a ser nomenat membre de 25 societats mèdiques nacionals i internacionals i professor honorari de diverses universitats. Com a investigador, se li deuen més de 10 noves tècniques quirúrgiques, a més de la mundialment coneguda facoèrisi i el disseny de més de 35 instruments de cirurgia ocular originals. Al llarg de la seva dilatada vida professional, Ignasi Barraquer va realitzar més de 30.000 intervencions.
 

2  

Imatges

El president Mas saluda a Joaquín Barraquer, fill d'Ignasi Barraquer

El president Mas saluda a Joaquín Barraquer, fill d'Ignasi Barraquer 566

El president amb Joaquín Barraquer i dos dels seus fills, Rafael Ignacio Barraquer i Elena Barraquer

El president amb Joaquín Barraquer i dos dels seus fills, Rafael Ignacio Barraquer i Elena Barraquer 814