• El delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, i el delegat territorial a Girona, Eudald Casadesús, s’han reunit amb el President d’Aquitània, Alain Rousset
  • L’Associació de Regions de França ha seleccionat els models territorials de Catalunya i Baden-Württemberg com a bones pràctiques pel seu dinamisme
  • Alguns aspectes del model territorial català podrien ser aplicats en el funcionament de les noves regions franceses
Delegació del Govern a França i Suïssa
 
El delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, i el delegat Territorial a Girona, Eudald Casadesús, s’han reunit aquest dimarts, a petició de l’Associació de Regions de França (ARF), amb el president d’Aquitània i alhora president de l’ARF, Alain Rousset. El motiu de la reunió ha estat explicar el funcionament del model d’organització territorial a Catalunya. L’ARF estudia la idoneïtat d’aplicar-ne alguns aspectes a les noves regions franceses.
 
L’Associació de Regions de França (ARF) agrupa els 27 presidents de regió francesos i promou els seus interessos a nivell nacional. D’ençà que es va aprovar la reforma regional francesa, que preveu la fusió de diverses regions fins a disminuir-ne el nombre a 13 i la reorganització del seu funcionament i competències, l’ARF s’ha posat a treballar per emetre un informe amb el seu posicionament sobre la qüestió. Aquesta reforma territorial francesa entrarà en vigor a principis del 2016.
 
Els darrers mesos, l’ARF ha estudiat el funcionament de diverses regions europees i ha acabat seleccionant els models de Catalunya i del land alemany Baden-Württemberg pel seu dinamisme. Aquestes dues regions s’assemblen -per extensió territorial o població- a les noves regions franceses, més grans que les actuals. A l’hora de valorar aquests dos models, l’ARF s’ha interessat especialment en conèixer com el model català facilita el dinamisme empresarial i la proximitat al ciutadà.
 
Un dels objectius de l’ARF és identificar un model d’administració que estigui sòlidament descentralitzat respecte de la capital. D’aquí l’interès en conèixer, també, el funcionament de les delegacions territorials de la Generalitat, i en concret la de Girona, per ser capdavantera en la integració cara el ciutadà de tots els serveis del Govern de Catalunya.

1  

Imatges

Reunió

Reunió 109