•    Segons el conseller, més democràcia interna a Espanya i més unitat política a Europa poden donar sortida al procés català

•    Homs ho ha dit a Barcelona durant la inauguració de l’exposició de l'exposició "1985-2015. Espanya, trenta anys d'integració a Europa"
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha demanat, aquest migdia, a l’Estat espanyol que no tingui por de la “intensificació de la democràcia interna" ja que “per aquí és on hi ha més certeses i més capacitat de donar resposta als reptes plantejats”. Homs assegura que això és vàlid per donar sortida als reptes plantejats per Catalunya o per altres casos similars i, fins i tot, pel cas de Grècia. El titular de la Presidència ho ha dit en l’acte d’inauguració de l’exposició "1985-2015. Espanya, trenta anys d’integració a Europa" a la seu del Banc d’Espanya de Barcelona on també hi ha participat el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo i el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde.  Aquesta exposició té lloc amb motiu del XXX aniversari de la signatura del Tractat d’Adhesió d’Espanya a les Comunitats Europees.


Conseller Homs
 
Per Homs, “els fonaments que han d’acompanyar l’Europa del segle XXI han de respondre a les exigències dels temps actuals que ens demanen a tots més capacitat adaptativa i certa capacitat de flexibilitat”. Segons el conseller, “no es pot utilitzar les lleis i marcs pactats per impedir el desenvolupament de la pròpia democràcia i l’exercici d’aquesta”. A més, Homs també ha demanat més unitat política a Europa i diu que per aconseguir-ho cal “menys pes dels estats i més participació democràtica dels ciutadans”.

El conseller Homs ha fet un balanç “rotundament positiu” de la incorporació de l’Estat espanyol a la UE “des de la perspectiva de progrés econòmic, des de la perspectiva del progrés social, des de la perspectiva política també, des de la perspectiva de sentir-nos molt més a prop i inserits en el projecte europeu”. Pel titular de la Presidència,  la integració europea “és operació europea de pau i convivència sense precedents en la història de la nostra humanitat” ja que es va entendre que “si no hi havia espai de convivència i espai de pau no podia haver-hi progrés econòmic i social”. En l’acte, també hi ha assistit el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana.