• En una entrevista a 8TV, amb Josep Cuní, el cap de l’Executiu ha anunciat que en els propers dies convocarà una trobada entre les entitats sobiranistes i els partits favorables al sí-sí
  • La reunió ha de servir per “escoltar, debatre i, entre tots, perfeccionar allò que sigui perfeccionable de manera que tinguem una fórmula guanyadora”
  • Artur Mas ha afirmat que valorarà tot el que se li plantegi, però ha advertit que “qualsevol cosa no la faré”, perquè cal fer les coses de manera “impecable”
El president Mas i Josep Cuní en un moment de l'entrevista. Autor: Rubén Moreno
El president Mas i Josep Cuní en un moment de l'entrevista. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta nit la importància de la recuperació de la unitat en el procés sobiranista, en una entrevista amb el periodista Josep Cuní al programa 8 al dia de 8TV. “Haver recuperat la unitat és una cosa molt bona, però ara, a més de recuperar la unitat, s’han de fer les coses per guanyar”, ha afirmat.
 
El cap de l’Executiu ha anunciat que en els pròxims dies convocarà una trobada amb les entitats sobiranistes i els partits polítics que defensen el sí-sí per conèixer en detall els seus plantejaments en relació a la llista unitària. “En aquesta trobada es tractarà de conèixer les coses en profunditat, escoltar, debatre i, entre tots, perfeccionar allò que sigui perfeccionable de tal manera que tinguem una fórmula guanyadora”, ha explicat.
 
En diferents moments de l’entrevista, Artur Mas ha insistit que el seu objectiu és “fer les coses per guanyar” i ha afegit que, per fer-ho, cal “sumar-ho tot”. “Hi ha polítics en aquest país – i no parlo de mi- que han fet una contribució decisiva perquè les coses hagin arribat al punt en què ho han fet”, ha dit el president. En aquest sentit, ha fet referència a la proposta de no incloure polítics en actiu a la llista i s’ha preguntat què es considera un polític en actiu. També ha plantejat que cal estudiar com es triaran les persones que formaran part d’aquesta llista “si no hi ha partits pel mig i les mateixes associacions sobiranistes diuen que elles, com a tals, tampoc s’hi volen presentar”.
 
El president Mas ha alertat del perill de “fer-nos un autogol”, perquè, “si no hi ha una majoria de diputats a favor de la independència, podríem deixar el Parlament  de Catalunya sense partits sobiranistes durant quatre anys, quan el sobiranisme ha estat la clau de tot aquest procés i d’aquestes eleccions de tipus plebiscitari”.
 
Artur Mas ha insistit en la importància de fer les coses bé i ha subratllat que “sóc l’únic que puc convocar les eleccions, perquè és una facultat del president, i jo qualsevol cosa no la faré”. En aquest sentit, el president ha remarcat que l’escenari per fer les coses bé ha de ser “suficientment serè”. I ha afegit que, com a cap del Govern, ha de tenir la “garantia o tranquil·litat que tenim un acord i un full establert que ens permeti fer les coses de manera impecable”.
 
Preguntat sobre el seu paper en la llista unitària, Artur Mas ha assenyalat que “quan es posin les coses sobre la taula valoraré si el paper que se’m demana el puc assumir o no”. “Jo no puc assumir qualsevol cosa que se’m plantegi, ho valoraré tot, perquè no vull ser un problema, ni un inconvenient, sinó una persona que suma, un actiu”, ha reblat.
 
En relació al calendari que es fixa per a arribar a un acord definitiu, el president ha assegurat que “el límit segur és el dia 3 d’agost” i, a partir d’aquí, cal veure com evoluciona tot i no marcar una data que es pugui prendre com a tot o res. “Estem parlant de dies”, ha assegurat, “però quan abans sortim de les incerteses, millor”.

1  

Imatges

Entrevista al president Mas a 8TV

Entrevista al president Mas a 8TV 309