• El conseller de Cultura ha inaugurat aquest matí la jornada Biblioteques Públiques de Catalunya: 2011 – 2015
  • A la jornada s’hi han presentat els projectes eBiblio i Biblioteques a la vida
Jornada Biblioteques Públiques de Catalunya 2011-2015
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a la inauguració de la jornada Biblioteques Públiques de Catalunya: 2011- 2015, ha destacat que “estem fent una bona feina i farem del sistema bibliotecari català un sistema de referència a nivell europeu”.
 
Aquest matí s’ha celebrat la jornada sobre biblioteques on s’han presentat els resultats de les biblioteques públiques de Catalunya i els projectes bibliotecaris del període 2011-2015, com ara el catàleg únic, el préstec interbibliotecari i el projecte eBiblio.
 
“L’únic sector que ha seguit creixent, perquè portava una bona tendència i el procés no s’ha aturat, és el món bibliotecari. Hem fet 57 inauguracions de les quals 21 són equipaments de nova construcció”, ha afirmat Ferran Mascarell.
 
A la jornada, que s’ha desenvolupat al Mirador del CCCB, s’han presentat també les primeres dades de funcionament de la plataforma eBiblio i s’ha donat a conèixer el projecte “Biblioteques a la vida”.
 
eBiblio és el servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques. En el primer mes de posada en marxa del sistema hi hagut 10.216 usuaris actius i s’han realitzat 10.190 préstecs.
 
“Biblioteques a la vida” vol fer visible la funció social de les biblioteques a través de les persones, les seves històries i els sentits i significats que donen a la seva relació amb la biblioteca. El projecte consisteix en recollir els testimonis d’usuaris i usuàries sobre què els ha aportat la biblioteca a la seva vida, explicades en primera persona per escrit o en format audiovisual.
 
La jornada ha conclòs amb una taula de debat amb Fathia Benhammou, cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill; Toni Sala, escriptor; Núria de José, en representació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Andreu Segura, coordinador del projecte COMSalut del Departament de Salut.