·         El conseller de la Presidència reitera que, “com s’ha fet sempre”, el procés cap a la consecució de l’estat propi es farà amb “totes les garanties i seguretat”
 
·         Homs adverteix, en una entrevista al Mati de Catalunya Ràdio, que "a Catalunya ens tenalla una troica que es diu Govern de l’Estat i Tribunal Constitucional”
 
·         Insisteix que el Govern “té la feina feta” i que aquests darrers mesos ha treballat intensament i “ens han servit per preparar-nos a fons per assolir un estat propi” 
conseller Homs


“La legalitat ve com a conseqüència d'una legitimació democràtica, del compliment d'unes regles de joc i del respecte a la voluntat del poble que s'expressa a través de les urnes, què elegeix uns representants, i un Parlament que legisla” amb aquestes paraules ha justificat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una entrevista al mati de Catalunya Ràdio, que el procés cap a la consecució  d’un estat propi per a Catalunya es farà “amb totes les garanties i seguretat”.  
 
Davant les continues amenaces del govern de l’Estat contra el procés, el conseller Homs insisteix que la legalitat catalana “trobarà la seva legitimació en la voluntat democràticament expressada pel poble de Catalunya” i insisteix que és important “no assumir la imposició d'aquesta legalitat espanyola”, que com sempre s'ha demostrat “és d'una arbitrarietat absoluta”, i d'un “poc respecte” a la voluntat democràtica absoluta, en definitiva, “no podem acceptar que la legalitat són els altres”.

El conseller ha insistit que el procés cap a la independència no comporta “fer una cosa de caràcter excepcional per fer-la, sinó per  fer-la bé”. Homs considera que aquest és el compromís assumit per tothom, que és un repte “molt gran i necessari” si realment  es vol  garantir el progrés i la justícia social a Catalunya.
 
 “A Catalunya ens tenalla una troica que es diu Govern de l’Estat i Tribunal Constitucional”, ha afirmat Homs, una  troica que “ens impedeix disposar dels  recursos, de les pròpies possibilitats, de poder-nos organitzar d'acord amb el que és el sentir  majoritari d’aquest país”.  La nostra troica, ha dit, és aquesta “i ens l’hem de poder treure de sobre”.

El conseller de la Presidència ha insistit que el govern “té la feina feta” i que aquests darrers mesos ha treballat intensament i  “ens han servit per preparar-nos a fons per assolir un estat propi” . En aquets sentit, per exemple, el Govern ja ha identificat fins a 3.299 tractats internacionals que l'estat espanyol i altres Estats de la Unió Europea tenen subscrits , així com més 70 organitzacions internacionals, amb l’anàlisi dels corresponents mecanismes d’accés, perquè Catalunya pugui entrar a formar-ne part. En definitiva, el Govern ja disposa d’una mena de “manual d'instruccions” per assolir un estat propi.