Parlament

El Ple del Parlament celebrarà el darrer ple del període sessions aprovant la llei del voluntariat, una iniciativa del Govern que busca el màxim reconeixement i valoració social de la tasca dels voluntaris. El Govern va aprovar el Projecte de llei del voluntariat el passat mes de desembre amb l’objectiu de fomentar, promoure, reconèixer i protegir el model català de voluntariat. Una iniciativa que va néixer a petició del sector i que s’ha elaborat amb la participació de les entitats i federacions del món associatiu i del voluntariat del país.

Cal recordar que Catalunya té les competències exclusives -recollides a l’Estatut- en aquesta matèria, però que encara no disposava d’un marc normatiu més enllà de la Carta del Voluntariat aprovada el 1995 arran del I Congrés de Voluntariat de Catalunya, que va ser reconeguda pel Parlament l’any 1996. En aquest sentit, el Projecte de llei recull el contingut d’aquella carta i un reconeixement dels drets i obligacions dels voluntaris, alhora que “no redueix les obligacions del Govern” per garantir els drets socials.
El ple del Parlament també aprovarà el projecte de llei d’incorporació de la propietat temporal i de la compartida del llibre cinquè del codi civil destinat a crear una fórmula intermèdia, més flexible i adequada a les necessitats actuals per fomentar l’accés a l’habitatge.

Sessió de control
El ple del Parlament començarà demà de manera excepcional i s’allargarà fins divendres. Com és habitual, dimecres a les 10h se celebrarà la sessió de control al Govern on el conseller de la Presidència, Francesc Homs, respondrà -entre d'altres- una pregunta sobre la situació de l’esport català després de la celebració del II Congrés de l’esport català.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, repassarà l’estat dels Serveis Socials a Catalunya i mostrarà el posicionament del Govern sobre protecció social i garantia de rendes.

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, també participarà en la sessió de control al Govern on respondrà una pregunta sobre la situació de la tresoreria de la Generalitat i exposarà la valoració del Govern sobre els mesures fiscals adoptades des de desembre de 2012 i la previsió de pressupostos per al 2016.

Finalment, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, respondrà una pregunta sobre corrupció,; el conseller de Salut, Boi Ruiz, parlarà de consorcis sanitaris; el conseller d’Interior, Jordi Jané, valorarà la regulació de segona activitat dels cossos de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i les policies locals; i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta,  repassarà les gestions que el Govern ha hagut de fer per aconseguir el pagament dels ajuts agroambientals pendents de transferir als agricultors i ramaders catalans.