La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha afirmat que les "amenaces" de l'Estat recordant l'article 155 de la Constitució, que contempla la suspensió de l'autonomia, responen a "la voluntat d'un front de considerar les eleccions del 27S com unes eleccions ordinàries, quan nosaltres els donem un caràcter plebiscitari".

Munté ha fet aquestes declaracions aquest matí quan participava a l'esmorzar informatiu organitzat per Fòrum Europa Tribuna Catalunya. Neus Munté ha insistit que "davant d'atacs frontals que porten a amenaces com aquesta, des del Govern tenim la consciència ben tranquil•la i una actitud constructiva. No tenim cap mena de por". I així mateix, la vicepresidenta ha fet una crida convidant tothom a "no tenir por a la democràcia, ni a les urnes".
 
D'altra banda, la vicepresidenta ha qualificat "d'agosarades" les consideracions que el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha fet sobre la reunió entre Artur Mas i el rei Felip VI.

Munté s’ha referit també a les declaracions de Raül Romeva, afirmant que si la candidatura Junts pel Sí guanya les eleccions l'acord no diu explícitament que el president serà Artur Mas, i ha estat contundent en afirmar que "està parlat i ben parlat". La vicepresidenta ha assegurat que està "acordat" entre els "actors de la llista" que "CDC proposarà el nom" per presidir l'executiu, i aquest serà Artur Mas.