El Departament de Governació emplaça els alcaldes dels 13 municipis del Lluçanès a fixar una reunió els propers dies per analitzar els resultats del procés participatiu celebrat ahir. En una atenció als mitjans de comunicació, el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joaquim Ferrer ha apuntat que els resultats “són complexos i de difícil administració” i que ara caldrà valorar en fred i reunir-se amb tots els alcaldes –tant els dels municipis on ha guanyat el sí, com els del no- i fer una anàlisi racional de què és el que ha passat, com ha anat i quins són els passos que hem de seguir”.
 
Aquesta reunió s’hauria de celebrar el més aviat possible per evitar que “s’enquisti i reconduir la situació” ha apuntat Joaquim Ferrer. El responsable d’Administracions Locals també ha remarcat que l’objectiu és trobar “entre tots la millor fórmula de consens perquè el ciutadans tinguin els millors serveis possibles que s’han de prestar des de l’administració”.
 
Ferrer també ha recordat que aquest procés s’ha d’acabar validant en els plens municipals i, “respectant l’autonomia local de cada municipi”, ha emplaçat a fer una valoració dels resultat de manera conjunta “per veure quines conclusions en traiem i què fem entre tots plegats amb el Lluçanès”.
 
Joaquim Ferrer també ha celebrat l’alta participació, del 55,14%, en el procés participatiu. "En un procés d’aquestes característiques, que la gent demostri que vol tenir veu i que vol expressar la seva opinió sobre el futur del seu territori sempre és positiu”, ha apuntat i i ha felicitat el territori per aquesta participació i pel fet que la jornada es desenvolupés amb absoluta normalitat.
 
 
27 de juliol de 2015