Moment de la conferència del conseller Jordi Ciuraneta a PIMEC Agroalimentària
Moment de la conferència del conseller Jordi Ciuraneta a PIMEC Agroalimentària
 
 
·       El conseller d’Agricultura destaca la importància del sector per assegurar la garantia alimentària i  recorda que la petita i mitjana indústria agroalimentària dóna feina a més de 75.000 persones a Catalunya
 
 
·       “El nostre mercat és el món, però el món comença a casa nostra. Hem creure en els nostres productes i valorar-los perquè també siguin coneguts i apreciats arreu del món.”
 
·       “La clau de l’èxit està en el trinomi innovació-transferència-internacionalització”
 
·       La indústria agroalimentària ocupa la primera posició quant a volum de negoci i aportació al PIB català (24.337 milions d’euros l’any 2012) per davant d’altres sectors com la química, l’energia o l’automòbil. 
 
 
 
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del secretari general de Departament, Josep Ma Elorduy, s’ha reunit avui amb els membres de la Comissió de la patronal PIMEC Agroalimentària, encapçalada pel seu president, David Coll, pel vicepresident, Josep Fríguls, i el secretari Antoni Cañete, amb l’objectiu  d’analitzar la situació del sector, compartir les polítiques prioritàries que puguin contribuir a incrementar-ne la competitivitat i a millorar les seves perspectives de futur.
 
Jordi Ciuraneta ha posat en valor “la importància la agroindústria en la visió global de país, i ha senyalat el paper  essencial que juga en el relat alimentari que volem potenciar. Un relat alimentari que passa per assegurar una disponibilitat d’aliments, suficient per atendre la demanda al nostre país, però que també aposta clarament per que aquests aliments siguin de qualitat i que hagin tingut un procés d’elaboració respectuós amb el medi ambient.”
 
“Aquest relat alimentari, -ha senyalat el conseller- ha de servir també per desenvolupar un país vertebrat a on a més de produir aliments podem posar en valor altres atractius com els turístics, els gastronòmics i els històrics. En definitiva donar a conèixer en el seu conjunt les nostres qualitats, i si ho fem bé, els nostres ciutadans i ciutadanes apreciaran, valoraran i estimaran tot allò que fem a casa, al nostre territori i al país que volem construir plegats”.
 
Ciuraneta, durant la seva intervenció a la trobada amb PIMEC Agroalimentària ha insistit en la necessitat de” valorar i estimar lo nostre per poder sortir a buscar la valorització internacional dels nostres productes, que lligats als paisatges, i a la gastronomia donin aquell renom mundial que tenen els productes de qualitat lligats al nostre territori”.
 
“I quin paper hi juguen les petites i mitjanes empreses en aquest relat? Doncs un paper, decisori!. La qualitat, seguretat, la traçabilitat i el valor afegit de molts dels aliments que produïm a Catalunya, els dóna la indústria agroalimentària. Uns productes que no portessin aquests segells de qualitat i seguretat, no ens servirien per construir  aquest relat alimentari i de vertebració del territori. Però tampoc permetrien mantenir activa una industria que porta associat un volum d’ocupació de més de 75.000 treballadors” ha destacat Ciuraneta.
 
El conseller també ha posat en valor els actius de la indústria agroalimentària catalana que te un grau d’especialització i professionalització molt important i que a més és innovadora i on la professionalització dels seus treballadors és un element clau, i la seva vocació d’avançar fa que estigui amb permanent contacte i col·laboració amb la R+D+i.
 
“Aquesta indústria que té activitats innovadores com el Projecte BENFET –liderat per PIMEC-, per explicar les qualitats i virtuts dels  seus productes (i que des del Departament d’Agricultura li donem suport), o que surt a vendre al mon tots aquest productes de qualitat. Es una industria amb una vocació Internacional.  I aquesta Industria, la Agroalimentària, que ocupa la primera posició en quant a volum de negoci (24.337 milions d’euros l’any 2012) per davant de la química, l’energia i l’automòbil” ha remarcat Ciuraneta i ha afegit:   Evidentment el relat alimentari no tindria sentit sense una peça tant important com és la Industria agroalimentària, i que vostès, PIMEC , en son els màxims exponents d’aquesta realitat.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
David Coll, president de PIMEC Agroalimentària durant la seva intervenció
David Coll, president de PIMEC Agroalimentària durant la seva intervenció
 Per la seva banda, el president de PIMEC Agroalimentària, David Coll, ha senyalat que PIMEC és interlocutor de la indústria agroalimentària amb el govern català pel fet de ser el màxim referent d’aquest àmbit i agrupar la major part del sector.
 
En aquest sentit, segons Coll “cal remarcar que les pimes i els autònoms del sector alimentari de Catalunya estan fent una gran esforç de creació de riquesa, de generació de feina i de garantir una qualitat dels aliments molt important per a tota la ciutadania, a més de ser un referent en molts camps de l’exportació. La nostra feina s’orienta a impulsar i ajudar la tasca de les oficines exteriors de la Generalitat i de Prodeca, ja que la internacionalització de les pimes és un repte permanent per a nosaltres.”
 
David Coll, president de PIMEC Agroalimentària, ha manifestat que “des de PIMEC pensem que la gastronomia, la sensibilitat ambiental, la innovació i la recerca de nous productes i packagings suposen per als emprenedors una carta de presentació a nivell local i global. No oblidem la importància de demanar suport per a una formació continua dels nostres joves per tal que puguin incorporar-se amb major facilitat a les diferents feines a tots els nivells dels diferents sectors -primari, secundari i de serveis. Hem d’insistir, a més, en la necessitat de disminuir burocràcia administrativa, recolzant-se en la responsabilitat individual, amb posteriors controls”.
 

3  

Fitxers adjunts

f1

f1
JPG | 1878

f2

f2
JPG | 1824

nota de premsa amb logos

nota de premsa amb logos
DOCX | 69