El Govern ha fet aquest divendres els primers pagaments a entitats catalanes corresponents a la convocatòria de subvencions adreçades a actors de cooperació catalans i dels països socis, per a la transformació social. Es tracta de la primera crida convocada d'acord amb el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018, que se centra en la defensa dels drets humans de les dones i dels drets col·lectius dels pobles. Per primera vegada, tots els projectes subvencionats han incorporat un enfocament basat en la igualtat de gènere i en els drets humans, d'acord amb els requisits de la convocatòria.
 
Aquesta resolució fa referència a les subvencions de la línia 1 de la convocatòria, és a dir, als projectes de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament. La resolució definitiva de la convocatòria es va publicar ahir, dijous 30 de juliol, i avui s’han realitzat els pagaments.
 
35 entitats catalanes gestionaran un total de 2.600.000 € per a projectes de cooperació al desenvolupament en quinze països diferents, la majoria països prioritaris per a la cooperació catalana, com el Marroc, l’Equador, Colòmbia, Moçambic i el Senegal.
 
Els 400.000 € restants, destinats a projectes d’educació per al desenvolupament, seran executats per 16 entitats en projectes d’incidència, educació i sensibilització a Catalunya.
 
El mes de setembre està prevista la resolució de la línia 2 de la convocatòria, adreçada a l’apoderament de moviments de dones i feministes.
 
La resolució és disponible en aquest enllaç: http://bit.ly/1Ixk43Y.

3  

Imatges

Projectes aprovats segons modalitat

Projectes aprovats segons modalitat 19

Projectes segons país i import

Projectes segons país i import 40

Nombre de projectes segons el país

Nombre de projectes segons el país 34